Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par līdzjutēju izraisītām nekārtībām 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra D grupas spēlē Ņižņijnovgorodā, kurā tikās Argentīnas un Horvātijas izlases, abu valstu Futbola federācijām piespriesta soda nauda attiecīgi 105 un 13 tūkstošu dolāru apmērā, ziņo FIFA.

Mača laikā tribīnēs izcēlās nekārtības, argentīniešu un horvātu futbola faniem sakaujoties, savukārt pēc spēles Argentīnas izlases futbolisti atteicās runāt ar žurnālistiem.

Argentīnas aizsardzības ministre Patrīsija Bulriča savā "Twitter" kontā ievietojusi 24 argentīniešu līdzjutēju foto, kuri tiek uzskatīti par vainīgiem pretinieku fanu provocēšanā. Argentīna lūgusi Krieviju anulēt viņiem izsniegtās līdzjutēja identifikācijas kartes, kas liegtu ieeju futbola stadionos.

Internetā ir parādījušās video liecības par to, kā argentīnieši tribīnēs provocē horvātus, notika arī kautiņš, kurā smagi cietis viens no horvātu faniem. Žurnālisti norāda uz alus un degvīna "klātbūtni" līdzjutēju galvās. "Kad uz spēli sanāk 40 tūkstoši cilvēku, starp normāliem cilvēkiem var būt pieci vai 10 idiotu," situāciju raksturo horvātu laikraksta "Glas Slavonije" žurnālists Krešimirs Lačkovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!