Foto: AFP/Scanpix/LETA
23 gadus vecais Irānas izlases uzbrucējs Sardars Azmuns paziņojis, ka noslēdz savu starptautisko karjeru, jo pēc izlasei veltītās kritikas par spēli 2018. gada Pasaules kausa izcīņā viņa mātes veselība aiz pārdzīvojumiem esot ievērojami pasliktinājusies, ziņo BBC.

Par "irāņu Mesi" dēvētā Azmuns mātes slimība saasinājusies, lasot publiski izteiktos pārmetumus par viņas dēla un Irānas izlases sniegumu šajā turnīrā. Futbolists atzinies, ka lēmums pamest izlasi viņam bijis "sāpīgs".

"Mana māte uzveica smagu slimību un es biju laimīgs. Diemžēl pēc dažu cilvēku rupjības un uzbrukumiem, ko ne es, ne mana komanda nebija pelnījuši, viņas slimība saasinājusies," saka Azmuns. "Tas mani nostādīja sarežģītā situācijā, kurā man jāizvēlas kaut kas viens viens, un es izvēlējos māti."

Azmuns Irānas izlases formā aizvadījis 33 spēles, kurās guvis 23 vārtus, bet Pasaules kausa izcīņā pārspēt pretinieku vārtsargus viņam neizdevās. Portugāļu speciālista Karluša Keiruša vadītā komanda B grupas kopvērtējumā ieņēma trešo vietu un astotdaļfinālam nekvalificējās.

Irānas izlasē Azmuns debitēja 19 gadu vecumā un pa šo laiku kļuvis par piekto visu laiku rezultatīvāko šīs valsts spēlētāju. Līderis šajā statistikā ir leģendārais Ali Dei, kurš 149 spēlēs Irānas izlasē guvis 109 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!