Foto: LETA
Pirmdien, 10.septembrī, plkst.23.15 uz kopīgu Latvijas paralimpiešu sagaidīšanu starptautiskajā lidostā "Rīga" aicināti atbalstītāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, informēja bankas "Citadele" pārstāve Baiba Ābelniece.

Pirmdienas vakarā Latvijā atgriežas astoņi Londonas paralimpisko spēļu dalībnieki - Aigars Apinis (lodes grūšana, diska mešana), Rihards Snikus (paralimpiskā iejāde), Taiga Kantāne (lodes grūšana, diska mešana), Liene Gruzīte (lodes grūšana), Jānis Plotnieks (100 metru peldēšana uz muguras), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana), Edgars Kļaviņš (tāllēkšana) un Andis Ozolnieks (lodes grūšana).

Paralimpiešus lidostā "Rīga" sveiks izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, labklājības ministre Ilze Viņķele (V) un bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis. Sportistus sagaidīs gan radinieki un draugi, gan citi atbalstītāji. Pasākumā savu veltījumu Latvijas paralimpiešiem sniegs arī grupa "PeR" ar dziesmu "Vari". Vakara gaitā visiem interesentiem būs iespēja iegūt paralimpiešu autogrāfus uz īpašām kartītēm ar sportistu fotogrāfijām, kā arī nofotografēties kopā ar sportistiem.

Atbalstītājiem būs iespēja uz lidostu doties ar "Party" autobusu, kas braucējus pirmdien plkst.22.30 gaidīs Rīgā, Republikas laukumā 2A, blakus Zemkopības ministrijai, un bez maksas nogādās uz lidostu un atpakaļ. Savukārt atbalstītājiem, kas dosies ar savu privāto auto, starptautiskā lidosta "Rīga" nodrošinās iespēju bez maksas novietot auto stāvvietā "E1" līdz plkst.1.

Atbalstītāji aicināti sagaidīt paralimpiešus ar iedvesmojošiem plakātiem, ziediem un citu fanu atribūtiku.

Londonas paralimpiskajās spēlēs Latvija ieguvusi divas medaļas - zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā. Abas godalgotās vietas iegūtas, pateicoties vairākkārtējam paralimpisko spēļu čempionam Aigaram Apinim. Paralimpietis šogad pārspējis savu labāko rezultātu, kļūstot par pasaules rekordistu lodes grūšanā. Labus rezultātus uzrādījuši arī citi sportisti.

Kā ziņots, "Citadele" šā gada jūnijā sāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību "Tu esi. Tu vari." ar mērķi atbalstīt Latvijas paraolimpiešus šī gada paralimpiskajās spēlēs Londonā un veicināt drosmi un uzdrīkstēšanos sabiedrībā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!