Foto: EPA/LETA
ASV senators no Demokrātu partijas Diks Darbins vērsies Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) ar aicinājumu neaizvadīt 2014. gada pasaules hokeja čempionātu Minskā, ja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko neatbrīvos politieslodzītos.

Baltkrievijā valdošo režīmu senators nodēvējis par "totalitāru ārprātu" un izteicies, ka pasaules čempionātu nevar aizvadīt valstī, kur ieslodzījumā atrodas cilvēki, kas centušies izmantot savas demokrātiskās tiesības, vēsta "Eurosport", atsaucoties uz "Reuters".

Darbins janvārī apmeklēja Baltkrieviju, un tikās ar vairākiem opozīcijas pārstāvjiem, kā arī ar politieslodzīto ģimenēm.

"Viņa (Lukašenko) režīms nav jāatalgo ar prestižu pasaules hokeja čempionātu, kamēr viņa valsts pilsoņi atrodas cietumā par mēģinājumu mierīgā ceļā paust savas demokrātiskās tiesības," teikts senatora vēstulē IIHF, ko parakstījuši arī NHL Slavas zālē uzņemtais Peters Ščastnijs, kurš ir Eiropas Parlamenta pārstāvis, un ASV kongresmenis Maiks Kviglijs.

Pēc 19.decembra nemieriem Eiropas Savienība un ASV ir ieviesušas Lukašenko ieceļošanas aizliegumus un citas sankcijas, bet Baltkrievijas valsts vadītājs apvainoja Rietumus valsts apvērsuma finansēšanā un atbalstīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!