Foto: Reuters/Scanpix
Baltkrievija paudusi niknu nostāju pret aicinājumu tai atņemt 2014.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības, ar ko otrdien nāca klajā Eiropas Parlaments (EP).

Jau ziņots, ka EP otrdien aicināja Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) atņemt Baltkrievijai minētās tiesības, ja valsts neatbrīvos visus politiskos ieslodzītos.

Vēstulē, kas tika adresēta IIHF prezidentam Renē Fāzelam, parlamenta prezidents Ježijs Buzeks un citi augsti EP biedri uzsvēra, ka Baltkrievijas autoritatīvajam prezidentam Aleksandram Lukašenko nedrīkst dot godu organizēt prestižās sacensības.

"Mēs lūdzam IIHF pieņemt atbilstošus mērus, nodrošinot, lai Lukašenko nesaņem starptautisko godu saistībā ar pasaules čempionāta organizēšanu, līdz viņš neatbrīvos visus politiskos ieslodzītos," teikts Buzeka paziņojumā.

"Šī ir ļoti savāda rīcība. Buzekam vajadzētu zināt, ka jau kopš Senās Grieķijas laikiem sports un politika ir atdalīti jēdzieni," citēts Baltkrievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Andrejs Savinihs, piebilstot, ka aicinājums ir kā uzbrukums miljoniem hokeja līdzjutēju un Baltkrievijas valstij. Savinihs uzskata, ka Buzeks tādējādi cenšas celt savu politisko reputāciju.

Jau vēstīts, ka ar līdzīgu aicinājumu IIFH aprīlī vērsās arī ASV senators Diks Darbins.

Kā zināms, Lukašenko ir liels hokeja cienītājs un daudzējādi atbalsta šo sporta veidu. Viņš bija ļoti neapmierināts, ka šī gada pasaules čempionātā, kas pašlaik risinās Slovākijā, Baltkrievija tikai ar mokām saglabāja vietu augstākajā divīzijā, paliekot 14.vietā 16 komandu konkurencē.

Nākamos divus pasaules čempionātus kopīgi rīkos Zviedrija un Somija, bet 2014.gadā kārta sacensību organizēšanā pienāks Baltkrievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!