Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē risināsies "Latvijas Gada balva sportā 2012" svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras režisors ir Viesturs Kairišs. Svinīgajā pasākumā uzstāsies vairākas Latvijas mūzikas zvaigznes, informē rīkotāji.

Svinīgā ceremonija piektdien risināsies Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace". No pulksten 21:15 ceremoniju varēs vērot arī LTV.

Kairišs jau trešo reizi būs "Gada balva sportā" svinīgās ceremonijas režisors. Tā kā šis bija olimpiskais gads, šogad ceremonija būs balstīta uz olimpiskajiem principiem. Pasākuma motīvs - sports ir universāla valoda. Ieskicējot ceremonijas vadmotīvu, Kairšs norāda, ka idejas pamatā ir parādīt, ka sports ir universāla cilvēces valoda, ko saprot visas tautas, neatkarīgi no tā, kādā mēlē tās ikdienā runā. Tādēļ apbalvošanas ceremonijā plānoti arī īpaši priekšnesumi, kuri prezentēs visus pasaules kontinentus, simbolizējot piecus olimpiskos apļus.

Režisors atzīst, ka ceremonija būs ne tikai svinīga un sirsnīga, bet arī gana krāšņa. Ar saviem priekšnesumiem skatītājus priecēs tādas zvaigznes kā Niks Matvejevs, instrumentālā grupa Ulda Marhilēviča vadībā, Stīgu kvartets Raimonda Ozola vadībā, DJ Monsta, Edgars Saksons, "Latvian Voices", koris "Latvija" un citi. Tādējādi skatītājiem būs iespēja apceļot visu pasauli, gan muzikāli ritmisko un svelmaino Āfriku, gan stindzinošo, bet kristāldzidro Antarktīdu.

Šogad Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 14 nominācijās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji, LOK izpildkomitejas locekļi, Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, sporta federācijas, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti. Balvu ieguvējus noteica īpaši veidota žūrijas komisija aizklātā balsojumā.

Savukārt vēl pēdējās divas dienas visi līdzjutēji var nobalsot par populārāko sportistu. Pēc līdzjutēju balsojuma pirmās kārtas noskaidroti ir trīs populārākie - Martins Dukurs, Mārtiņš Pļaviņš un Māris Štrombergs, starp kuriem otrajā kārtā līdzjutēji arī var izvēlēties populārāko. Balvas uzvarētājs kļūs zināms tikai svinīgās ceremonijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!