Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase trešajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra piektdien savā laukumā spēkojas ar Krievijas valstsvienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, un to tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Sestdien abas komandas Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā tiksies atkārtoti.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atklājis, ka spēlēs ar Krieviju iespēja sevi pierādīt tiks dota visiem valstsvienības kandidātiem.


Kā ziņots, pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā Klaipēdā ar rezultātu 91:94 zaudēja Lietuvas studentu izlasei un ar 63:73 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai.

Savukārt Krievijas valstsvienība līdz šim aizvadījusi jau četras pārbaudes spēles. Aizvadītajā nedēļas nogalē tā piedalījās pārbaudes turnīrā Kiprā, kur ar rezultātu 88:51 pieveica Bulgārijas izlasi, bet ar 67:71 un 80:83 piekāpās attiecīgi Itālijai un Grieķijai.

Tikmēr ceturtajā pārbaudes mačā Krievijas izlase otrdien savā laukumā ar 91:76 pieveica šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra saimnieci - Lietuvas valstsvienību.

Pēc mačiem ar Krieviju nākamajās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase 20.augustā Panevēžā tiksies ar Lietuvu, 22. un 24.augustā Latvijas valstsvienība Rīgā un Ventspilī spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 27.augustā Jelgavā - ar Lielbritānijas komandu.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31.augusta līdz 18.septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Savukārt Krievija spēlēs vienā apakšgrupā ar Bulgāriju, Gruziju, Ukrainu, Beļģiju un Slovēniju.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sastāvs: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!