Foto: F64

Londonas olimpiskajās spēlēs Latvijas fani līdz šim vispamanāmākie bijuši pludmales volejbola sacensībās, bet, lai tiktu pie biļetēm, viņiem jāiaizvada smaga cīņa, turklāt tas jādara arī pašiem sportistiem.

Kā ziņots, Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pirmdien sasniedza Olimpiādes pusfinālu, kas nozīmē, ka viņiem gaidāmas vēl divas spēles. Uzreiz pēc tam Pļaviņš jokojot atzina, ka ģimenes budžets no tā pamatīgi cieš, jo uz katru spēli jāpērk biļetes.

Pēc Londonas Olimpiādes noteikumiem katram sportistam praktiski visos sporta veidos garantētas pa divām biļetēm uz saviem startiem, bet tās ir jāizpērk par nominālvērtību.


"Man jau ir izveidojušās labas attiecības ar biļešu menedžeri un iepriekšējos mačos viņš biļetes, kas maksāja 500 mārciņas (443 latus) man dabūja par 270 mārciņām (239 latiem)," pēc pusfināla sasniegšanas dažas viltības atklāja Pļaviņš. "Tomēr ģimene ir liela – man vajag piecas biļetes uz katru spēli. Biļetes nepieciešamas arī Jānim. Tāpat līdzjutēji no Latvijas prasa. Biļetes šeit ir dārgas."

Pļaviņš atzina, ka, iespējams, tieši domāšana par biļetēm viņam ļoti palīdz, jo tas novērš no nogurdinošajām domām un satraukumiem par gaidāmajiem mačiem.

Līdzīgi ir arī parastajiem Latvijas līdzjutējiem, kuriem iegūt biļetes uz pludmales volejbolu ir sarežģīti, bet ne neiespējami.

"Divas dienas sēdēju onlainā desmit stundas un gaidīju, kad parādīsies biļetes," pirms ceturtdaļfināla mača pastāstīja Lielbritānijā dzīvojošais Andris, kurš uz spēli bija ieradies ar draugiem Māri un Līgu.

Kā skaidroja Andris, Olimpiādes oficiālajā mājaslapā atvērta sadaļa, kur cilvēki, kas nopirkuši biļetes, var pēc tam tās par nominālvērtību pārdot. "Piektdienas vakarā pirku biļetes uz Samoilova/Sorokina astotdaļfināla spēli un Pļaviņa/Šmēdiņa ceturtdaļfinālu. Ja Samoilovam/Sorokinam zināju spēļu laiku, tad par Pļaviņu/Šmēdiņu nācās minēt un trāpīju. Šoreiz biļetes uzreiz pirkām labās vietās un tās izmaksāja 125 mārciņas (110 latus)."

Šie jaunieši citus Latvijas sportistus nav atbalstījuši un bijuši vienīgi uz šām divām pludmales volejbola spēlēm. "Gribējām nopirkt biļetes arī uz BMX sacensībām, bet izskatās, ka tas ir neiespējami," piebilda Andris.

Kā liecina Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) informācija, Latvijas BMX riteņbraucēji biļetes saviem ģimenes locekļiem vai draugiem uz sacensībām, kas notiks no trešdienas līdz piektdienai, pirkuši par 55-65 mārciņām (48-58 latiem). Savukārt oficiālās biļetes visdārgāk izmaksājušas tāllēcējai Inetai Radevičai un vesera metējam Igoram Sokolovam, kuri tās pirkuši par 295 mārciņām (261 latu).

Pludmales volejbola sacensības sākās jau pirmajā olimpisko spēļu dienā un kopumā latviešu sportisti jau aizvadījuši deviņus mačus. Ja pirmajās spēlēs vienmēr līdzjutēju ovāciju ziņā pārsvars piederēja latviešiem vai vismaz bija vienāda skaļuma ar pretiniekiem, Pļaviņa/Šmēdiņa ceturtdaļfināla mačā tribīnēs bija daudz amerikāņu. Kaut Latvijas līdzjutēji radīja līdz šim skaļāko atbalstu, brīžiem vienoti saucot "Latvija, Latvija", tāpat šoreiz pretiniekiem tas bija ievērojami skaļāks.

Arī paši pludmales volejbolisti bija pamanījuši, ka šoreiz skaļāks atbalsts bija pretiniekiem. Par Jāņa Šmēdiņa teikto nobrīnījās arī vietējā žurnāliste, latvietim atbildot, ka tas ir dīvaini, jo parasti britu līdzjutējiem patīk just līdzi mazajām valstīm.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri sacensībās izlikti ar 17.numuru, ceturtdaļfinālā pirmdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuriem Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

Pusfinālā jau otrdien plkst.19 pēc Latvijas laika Pļaviņš un Šmēdiņš spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!