Latvijas hokeja izlases pasaules čempionāta E apakšgrupas otro maču pret Francijas valstsvienību sestdien tiesās bēdīgi slavenais čehu arbitrs Vladimirs Šindlers, liecina turnīra mājaslapā internetā ievietotā informācija.
Šindlera palīgs būs soms Sami Partanens.

Latvijas hokejistiem Šindlers labā atmiņā palicis no 2005.gada pasaules čempionāta, kad Latvijas valstsvienība ar rezultātu 1:3 zaudēja ASV izlasei.

Toreiz Šindlers spēles laikā neieskaitīja divus Latvijas izlases gūtos vārtus, lai gan ripa pusotras minūtes laikā divas reizes acīmredzami šķērsoja vārtu līniju. Latvijas izlase abas reizes lūdza noskatīties video atkārtojumu, taču Šindlers šīs iespējas neizmantoja un savu lēmumu par neieskaitītajiem vārtiem nemainīja.

Lai gan Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) amatpersonas toreiz pieņēma lēmumu, ka Šindlers vairs nekad netiesās Latvijas izlases spēles pasaules čempionātos, čehu tiesneša vārds tomēr ir ierakstīts gaidāmā mača protokolā.

Pasaules čempionātā šogad tiesā vēl viens Latvijai „labi pazīstams” tiesnesis – amerikānis Riks Lūkers. Tiesa, no viņa pagaidām Latvijai ir izdevies "izvairīties".

Atgādinām, ka 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā Lūkers tiesāja Latvijas spēli pret Kanādu, kurā tika piedzīvota sagrāve ar 0:11. Toreiz pateicoties vairākiem Lūkera noraidījumiem strīdīgās situācijās, Latvijas izlase pirmajā trešdaļā nonāca iedzinējas lomā, un spēles gaitā tā arī nespēja atgūt spēles disciplīnu. Liela daļa "Arena Riga" tribīnēs esošo Latvijas izlases līdzjutēju savu neapmierinātību ar tiesneša darbību demonstrēja, sviežot uz ledus dažādus priekšmetus, kā dēļ divas reizes tika pārtraukta spēle, kas ir unikāls atgadījums pasaules hokeja čempionāta vēsturē.

Kā ziņots, E apakšgrupā Latvija vēl spēlēs ar Šveices un Krievijas valstsvienībām.

Latvijas izlase otro grupu turnīru uzsāks ar diviem punktiem, kas tai ir piešķirti par uzvaru pēcspēles metienu sērijā pār Zviedrijas valstsvienību. Savukārt ASV komandai līdzi nāks četri punkti, bet Zviedrijas komanda sev jau nodrošinājusi trīs punktus.

Krievija E apakšgrupas turnīru uzsāks ar sešiem punktiem, Šveices rēķinā jau ir trīs punkti, bet Francijas izlasei pagaidām punktu nav, jo tā savu vienīgo uzvaru apakšgrupu turnīrā izcīnīja mačā ar Vācijas valstsvienību, kura cīņu par vietu ceturtdaļfinālā neturpinās.
Četras labākās komandas no E un F grupas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!