Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlase ceturtdien ar grūtībām uzvarēja 2012.gada Londonas olimpisko spēļu papildus kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā, tādējādi nonākot tikai soļa attālumā no kārotās ceļazīmes uz Olimpiādi.

Ceturtdaļfinālā lietuvieši sīvā cīņā ar 76:72 (16:22, 24:16, 17:17, 19:17) pieveica Puertoriko. Tagad turnīra pusfinālā, kas arī būs izšķirošā cīņa par ceļazīmi, Lietuvas izlase tiksies ar Dominikānas republiku, kas ar 86:76 pieveica Maķedoniju.

Pirmajā puslaikā vadībā praktiski visu laiku bija Puertoriko, bet Lietuvas basketbolisti tikai pirmā puslaika izskaņā panāca vadību. Lai gan trešajā un ceturtajā ceturtdaļā lietuvieši pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, pārsvaru palielināt līdz drošam viņiem neizdevās. Turklāt Puertoriko vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām uz brīdi izvirzījās vadībā.

Tomēr pieredzējušā Šarūna Jasikeviča darbība pēdējās minūtēs ļāva Lietuvas izlasei izcīnīt svarīgu uzvaru. Lietuvai pa 14 punktiem guva Lins Kleiza un Mants Kalnietis, Jasikeviča kontā 11 punkti, bet 10 punktus guva Jons Mačulis. Puertoriko labā 17 punktus guva Alekss Galindo, 13 punktus – Karloss Arojo.

Otrā pusfinālā Krievija tiksies ar Nigēriju. Krievijas basketbolisti ceturtdaļfinālā bez problēmām ar 80:65 pieveica Angolu, bet Nigērija sensacionāli ar 80:79 pieveica Grieķiju, atstājot grieķus ārpus Londonas olimpisko spēļu dalībnieku pulka.

Pusfināla spēļu uzvarētāji iegūs tiesības spēlēt Londonas Olimpiādē, bet zaudētāji savā starpā sadalīs vēl vienu ceļazīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!