Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pēc pasaules čempionāta otrā apakšgrupu turnīra spēlēm šobrīd ieņem ceturto vietu pēc atvairīto metienu procenta, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapa internetā.
Masaļskis sešās aizvadītajās spēlēs kopumā ir atvairījis 189 no 203 pretinieku metieniem, vidēji savos vārtos ielaižot 2,27 ripas un atvairot 93,10% metienu. Masaļska kontā ir arī viena "sausā" spēle, ko viņš izcīnīja pirmā grupu turnīra pēdējā spēlē pret Austrijas valstsvienību. Šajā mačā viņš atvairīja 21 metienu.

Pirmajā vietā šobrīd atrodas Kanādas izlases vārtsargs Kriss Meisons, kurš piecos mačos savos vārtos vidēji ielaidis 0,67 ripas, atvairot 97,8% metienu. Meisona kontā ir arī viena "sausā" spēle.

Tieši pret Kanādas valstsvienību Latvijas izlase ceturtdien aizvadīs ceturtdaļfināla maču.

Latvijas hokeja izlases otrās maiņas uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Herberts Vasiļjevs nokļuvuši starp pasaules čempionāta šā brīža 20 rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Ņiživijs sešās aizvadītajās spēlēs guvis trīs vārtus, no kuriem divus ar pēcspēles metieniem, un izpildījis četras rezultatīvas piespēles, bet Vasiļjevs līdz šim guvis divus vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles. Abi spēlētāji pašlaik ieņem dalītu 16.vietu.

Pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir kanādietis Martēns Sentluī, kurš sešos mačos guvis četrus vārtus un izpildījis desmit rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka arī otrajā un trešajā vietā atrodas Kanādas izlases spēlētāji - uzbrucējs Džeisons Speca un aizsargs Šī Vēbers.

Tikmēr labāko vārtu guvēju sarakstā ar četriem precīziem metieniem dalītu 6.-13.vietu ieņem trešais Ņiživija un Vasiļjeva maiņas biedrs Mārtiņš Cipulis, bet Vasiļjeva piecas rezultatīvas piespēles šajā rādītājā viņam dod dalītu 9.-13.vietu.

Starp labākajiem iemetienu speciālistiem Vasiļjevs ar uzvarētiem 59,46 procentiem iemetienu pašlaik ieņem 11.vietu, bet Mārtiņš Karsums ar 27 soda minūtēm ieņem sesto vietu rupjāko spēlētāju sarakstā.

Labākais lietderības koeficients +4 Latvijas izlasē ir Karsumam, bet sliktāko -5 nopelnījis Aigars Cipruss. Vidēji 20 minūtes un četras sekundes vienā mačā laukumā pavada Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš, kas ir ilgākais laiks valstsvienībā, bet visvairāk metienu pa pretinieku vārtiem izdarījis Cipulis - 15.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase E apakšgrupā ieņēma ceturto vietu, kas pēdējā garantēja dalību ceturtdaļfinālā, tomēr šo pozīciju Latvija ieņēma, pateicoties ASV valstsvienībai, kas E grupas pēdējās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 3:4 papildlaikā zaudēja Šveicei. Lai ceturtdaļfinālā iekļūtu šveicieši, viņiem ASV bija jāuzveic pamatlaikā.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla pirmās divas spēles notiks trešdien, bet atlikušās divas - ceturtdien. Visas ceturtdaļfināla spēles, kā arī pusfināli un finālmačs norisināsies "PostFinance Arena" hallē Bernē.

Trešdien vispirms laukumā dosies Krievijas un Baltkrievijas izlases, kas maču sāks plkst.17.15 pēc Latvijas laika, bet pēc tam savā starpā spēkosies Somija un ASV. Šī spēle sāksies plkst.21.15.

Savukārt ceturtdien plkst.17.15 maču uzsāks Kanāda un Latvija, bet plkst.21.15 laukumā dosies Zviedrijas un Čehijas izlases.

Abas pusfināla spēles paredzētas 8.maijā, bet pasaules čempionāts noslēgsies 10.maijā, kad paredzēts mačs par bronzas medaļām un finālspēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!