Foto: AFI
Neilgi pirms XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm veselības problēmas skārušas vienu no Latvijas cerībām Vankūveras Olimpiādē, bobsleja pilotu Jāni Miņinu, kurš vairākas dienas pavadījis slimnīcā Kalgari, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".

Bobslejisti uz Vankūveru devās jau 1.februārī, jo pirms tam Kalgari aizvadīja treniņnometni. Tomēr treniņnometnē Miņins saskāries ar veselības problēmām, kas ietekmējis gatavošanās plānus. Ārstiem bijušas aizdomas, ka Miņinam būs jāoperē aklā zarna, tomēr beigās izticis bez operācijas.

"Jānis jau ir izrakstīts no slimnīcas, taču treniņprocesā ir iecirsts diezgan būtisks robs," skaidroja bobslejistu galvenais treneris Sandis Prūsis. ""Miņka" jau pēc ierašanās Kalgari sāka sūdzēties par veselības problēmām. Viņam bija aizdomas par aklās zarnas saasinājumu, ārsti jau grasījās ķerties pie skalpeļa, taču beigās viss atrisinājās bez ķirurģiskas iejaukšanās."

"Neko no ieplānotā neizdevās izdarīt. No vienas puses labi, ka nevajadzēja operēt, jo tad viss četrgades darbs būtu pa tukšo, tomēr pēdējā sagatavošanās posmā ir iecirsts diezgan jūtams robs. Visi trīs ekipāžas stūmēji ir labā kondīcijā, ko pašreiz nevar teikt par Miņinu. Līdz olimpiskajiem startiem gan vēl ir laiks," piesardzīgs izteicienos ir Prūsis.

Bobslejisti jau devušies uz Vistleru, kur risināsies Vankūveras Olimpiādes bobslejistu sacensības. Tur Latvijas bobslejisti turpinās gatavošanās sezonas atbildīgākajām sacensībām. Kā norāda laikraksts "Diena", Miņins allaž ir izcēlies ar prasmi saņemties pašā svarīgākajā brīdī.

Kā zināms, Miņins divas sezonas pēc kārtas Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekos izcīnīja otro vietu un ir viens no galvenajiem godalgu pretendentiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs četrinieku sacensībās.

Bobsleja divnieku sacensības notiks 20.un 21.februārī, bet četrinieku - 26.un 27.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!