Foto: F64
Šo trešdien, 3.martā, Latvijā no XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā atgriezīsies 27 olimpiskās delegācijas pārstāvji, tai skaitā bobslejisti un kalnu slēpotāji, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Sportisti starptautiskajā lidostā "Rīga" ieradīsies ar aviokompānijas "Lufthansa" reisu pulksten 13.50.

No sportistiem Latvijā atgriezīsies bobsleja komanda Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis, Edgars Maskalāns, Raivis Broks, Pāvels Tulubjevs, Mihails Arhipovs, Uģis Žaļims, treneris Sandis Prūsis, Elmārs Priede, kā arī tehniskais personāls Edijs Kalenda un fizioterapeits Pāvels Paučonoks; kalnu slēpotāju komanda Roberts Rode, Kristaps Zvejnieks un Liene Fimbauere ar treneriem Dināru Doršu, Janu Zvejnieci un Staņislavu Sokoļenko; biatloniste Madara Līduma; Latvijas Slēpošanas savienības prezidents Vairis Brīze, Latvijas Biatlona federācijas prezidents Jānis Bērzīņš; šorttreka treneris Edvīns Silovs, kā arī mediķi Līga Cīrule (delegācijas galvenā ārste), Aldis Cīrulis, Māris Eikens un delegācijas preses sekretāre Marita Vilciņa.

 Latvijas delegācijā ar sudraba medaļām no Vankūveras mājās jau atbraukuši un svinīgi sagaidīti kamaniņu braucēju divnieka ekipāža Juris un Andris Šici, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Nekad iepriekš Latvijai, startējot kā neatkarīgai valstij, ziemas olimpiskajās spēlēs nebija izdevies tikt pie sudraba medaļām. Līdz šim lielākais sasniegums tika panākts 2006. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā, kur kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!