Foto: F64
Uz pirmajām pārbaudes spēlēm nedosies Latvijas valstsvienības pieredzējušākais spēlētājs Jānis Blūms, un vēl pāris spēlētāju, apstiprinājis valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Šīs spēles Blūms izlaidīs ģimenes apstākļu dēļ.

Otrdien plkst.21 Klaipēdas jaunajā arēnā Latvijas komanda saentīsies ar Lietuvas studentu izlasi, trešdien plkst.20:30 - ar Slovēnijas komandu.

Mikrotraumu dēļ uz Klaipēdu nav aizbraukuši arī Jānis Strēlnieks un Akselis Vairogs, tāpēc valstsvienības ārējā līnija kvantitatīvi sarukusi līdz minimumam.

"Ierindā palikušajiem būs lielāka slodze, un dažiem spēlētājiem būs jādarbojas citās pozīcijās, nekā sākotnēji plānots," galvenais treneris lielas problēmas nesaskata. "Ir Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns un Mareks Jurevičus, turklāt pēc auguma parametriem Eiropā aizsarga standartam atbilst arī Rihards Kuksiks. Savukārt Ivars Timermanis un Mareks Mejeris vairāk spēlēs vieglā uzbrucēja pozīcijās."

Zem groziem cīnīsies Rolands Freimanis, Artūrs Bērziņš, Pāvels Veselovs, Mārtiņš Meiers un Lauris Blaus. Ainars Bagatskis uzsver, ka pirmajās pārbaudes spēlēs īpaša taktiskā uzstādījuma nebūšot. "Basketbolistiem pēc smagajiem treniņiem jāsajūt spēles ritms, jāsāk uztaustīt savstarpējās saiknes. Protams, ja būs iespēja uzvarēt, to garām nelaidīsim."

Lietuvas studentu izlasē iekļauti jaunie LKL un NKL klubu spēlētāji.

Slovēnijas izlase pirmās pārbaudes spēles aizvadīja jau pirms nedēļas, kad savā laukumā ar 69:54 pārspēja Poliju (rezultatīvākie Gorans Dragičs 18, Zorans Dragičs 10) un ar 83:71 - Maķedoniju (Erazems Lorbeks 20, Jaka Lakovičs 13, Matjažs Smodišs 13).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!