Foto: LETA
Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis būtu ieinteresēts kļūt par valstsvienības galveno treneri, vēsta portāls "telegraf.lv".

Kā ziņots, līdzšinējam galvenajam trenerim Oļegam Znarokam līgums par valstsvienības vadīšanu ir noslēdzies. Tā kā Latvijas izlase aizvadītajā pasaules čempionātā neizpildīja doto uzdevumu, līgums ar Znaroku, visticamāk, netiks pagarināts.

Tāpat Znaroka vārds pašlaik jau tiek saistīts ar kļūšanu par Krievijas izlases galveno treneri. Viņš šajā amatā tad nomainītu Vjačeslavu Bikovu, kurš nespēja izcīnīt pasaules čempionāta godalgas.

"Nevēlos pagaidām steigties ar jaunā galvenā trenera paziņošanu. Šajā jautājumā nav, kur steigties," "telegraf.lv" citē LHF prezidentu Kirovu Lipmanu. "Patiesību sakot, esmu noguris. Tagad atpūtīšos un tad domāšu par galveno treneri."

Jautāts par konkrētiem amata kandidātiem, Lipmans izvairījās no atbildes. "Uzvārdus pagaidām nevaru nosaukt. Jā, Znarokam līgums noslēdzas, tomēr tas nenozīmē, ka viņš neturpinās darbu ar izlasi. Iespējams arī tāds variants."

Tikmēr pēc "telegraf.lv" rīcībā esošās informācijas, pasaules čempionāta laikā Lipmans vairākas reizes Bratislavā ticies ar Beļavski.

"Jā, mēs satikāmies vairākas reizes, bet nerunājām par Latvijas izlasi. Vai man viņa kandidatūra ir interesanta? Pietiekami interesanta. Vienīgais, mani mulsina fakts, ka viņam neizdevās darbs Krievijā," teica Lipmans.

"Protams, ka man būtu interesanti pastrādāt ar Latvijas izlasi," intervijā "telegtaf.lv" teica pats Beļavskis. "Daudzus puišus labi zinu un rūpīgi sekoju līdzi viņu sniegumam."

"Pats negrasos uzprasīties, turklāt man ir konkrēti varianti Zviedrijā, kuriem šīs nedēļas laikā nepieciešams dot galējo atbildi," uzsvēra Beļavskis. "Cik saprotu, LHF galveno treneri izvēlēsies vēlāk."

Kā ziņots, Beļavskis pagājušo sezonu uzsāka Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandas Permas "Molot-Prikamje" galvenā trenera amatā, bet jau sezonas otrajā mēnesī tika atlaists.

Savukārt pirms tam 47 gadus vecais Beļavskis trenēja Zviedrijas kluba "MoDo" U-20 vecuma jauniešu komandu.

Beļavskis lielu daļu savas spēlētāja karjeras aizvadīja Zviedrijā, bet pēc karjeras beigām kļuva par Umeo "Bjorkloven" komandas galveno treneri. Šīs vienības rindās viņš kā spēlētājs aizvadīja deviņas sezonas. Savukārt turpinājumā Beļavskis vadīja arī "Nykoping" komandu, bet vienu brīdi bija arī toreizējā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Kurta Lindstrēma asistents.

Tikmēr Znaroks Latvijas izlases galvenā trenera amatā strādā kopš 2006.gada vasaras. Tāpat viņš trenē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!