Foto: AFP/Scanpix
Somijas hokeja izlasi, kas svētdien Bratislavā kļuva par pasaules čempioni hokejā, atgriežoties mājās Helsinku tirgus laukumā pirmdien sveica aptuveni 100 000 līdzjutēju, informē Somijas televīzijas kanāls YLE.

Vēlā pēcpusdienā Helsinku centrā notika hokejistu sveikšana, uz kuru pasaules čempioni ieradās ar vaļēju autobusu. Kā paziņoja Helsinku policijas pārstāvis Jari Levanto, laukumā, kur notika svinības, atradās aptuveni 100 000 līdzjutēju. Visi gribētāji laukumā nemaz netika, jo tādējādi tiktu pārkāptas drošības normas.


Svinības aizritējušas bez lieliem incidentiem un negadījumiem, pastāstīja policijas pārstāvis.

Kuriozs gan atgadījās jau pēc Somijas izlases atlidošanas Vantas lidostā, kad kāpjot ārā no lidmašīnas no trapa pēdējā pakāpiena nokrita un pret pasaules čempionu kausu atsitās krietni iereibušais izlases galvenā trenera Jukas Jalonena palīgs Pasi Nurminens. Trenera neveiklais kritiens tika nofilmēts un jau pirmdienas vakarā interneta vidē bija viens no populārākajiem videorullīšiem.

Jau ziņots, ka Somijas izlase tikai otro reizi par pasaules čempioniem kļuva svētdien, kad finālspēlē ar 6:1 sagrāva Zviedriju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!