Foto: AFP/Scanpix
Par 2011.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pirmo pusfināla dalībnieci trešdien kļuva pašreizējā titula īpašniece Spānija, kas ceturtdaļfinālā uzvarēja diezgan pārliecinoši, lai gan sākumā saskārās ar nelielām problēmām.

Spāņu basketbolisti pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Kauņā ar 86:64 (16:23, 19:8, 36:14, 15:19) pārspēja Slovēniju, kas ceturtdaļfinālā iekļuva pēdējā brīdī un ar lielām grūtībām.

Spānijas labā 26 punktus guva Huans Karloss Navarro, bet Pau Gasols guva 19 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas. Slovēnijai 14 punktus guva Gorans Dragičs.

Slovēnijas basketbolisti visu pirmo puslaiku izrādīja sīvu pretestību, lielāko daļu pirmajās 20 minūtēs bija vadībā, taču ilgākam laikam slovēņiem spēka pietrūka. Vēl pirmā puslaika pēdējā minūtē slovēņi zaudēja viena ar 31:32, bet trešās ceturtdaļas vidū Spānija bija jau vadībā ar 54:35. Līdz mača beigām Slovēnija nespēja vairs saasināt cīņu, tādējādi Spānija kļuva par pirmo "Eurobasket 2011" pusfināla dalībnieci.

Līdz ar to Spānija sev ir nodrošinājusi vismaz dalību 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Atgādinām, ka ceļazīmes uz Londonas olimpiskajām spēlēm iegūst abi Eiropas čempionāta finālisti, bet vēl četras komandas no Eiropas spēlēs kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!