Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušajam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Jūliusam Šupleram ļoti simpatizē Latvijas hokeja izlases sniegums pasaules čempionātā hokejā, atklāja pats slovāku speciālists.

"Uzskatu, ka Latvija šajās divās aizvadītajās spēles ir rādījusi ļoti labu sniegumu," izteicās tagadējais Krievijas kluba Maskavas CSKA galvenais treneris Šuplers. "Pirmajā mačā pret Čehiju Latvija nospēlēja patiešām labi. Trešajā trešdaļā latviešiem bija vairākas izdevības izvirzīties vadībā, taču to viņi neizdarīja, un tas bija izšķirošais moments."

"Pretinieks sodīja Latvijas komandu par kļūdām, ko tā pieļāva spēles izskaņā. Taču, ļoti respektēju Latvijas parādīto sniegumu un cīņas sparu pret Čehijas valstsvienību," uzsvēra Šuplers.

Kā ziņots, Latvijas izlases D apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs sestdien ar 2:4 cienīgā spēlē zaudēja Čehijai, bet pirmdienas mačā zaudēja somiem pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3.

"Otrajā spēlē pret Somiju Latvija ļoti veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā. Somi izveidoja daudz bīstamus uzbrukumus, bet Latvija spēja saglabāt pašdisciplīnu un noveda spēli līdz galam. Varbūt beigās nedaudz nepaveicās, jo, kā zināms, pēcspēles metieni ir meistarības un laimes spēles apvienojums," skaidroja Šuplers.

60 gadus vecais slovāku speciālists arī atklāja, ka mūsdienās visas komandas, kas piedalās pasaules čempionātā, ir līdzvērtīgi spēcīgas.

"Laiki ir mainījušies, jo arī tās komandas, kas iepriekš skaitījās pastarīši, tagad ir pacēlušās līmeni augstāk un var pacīnīties ar top izlasēm. Tā pati Slovēnija, kura ļoti cienīgi nospēlēja pret Krieviju un Slovākiju šajā čempionātā rāda atzinīgu sniegumu. Hokejs mūsdienās ir kļuvis ļoti internacionāls," skaidroja Šuplers.

Kā ziņots, trešās kārtas spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien, kad plkst.17.15 pēc Latvijas laika spēkosies ar Dānijas izlasi.

"Dānijas izlase pret Čehiju nospēlēja salīdzinoši labi, jo viņiem nepaveicās tikai vienā trešdaļā, kurā ielaida četrus vārtus. Tādēļ Latvijai viņus nevajadzētu novērtēt pārāk zemu," piebilda Šuplers. "Domāju, ka pret Dāniju nevajadzētu spēlēt atklātu hokeju, jo viņiem ir pietiekami meistarīgi uzbrucēji, kas vienatnē var izšķirt mača likteni. Iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā ir, tikai jāsamet vārti, kad ir iespējas."

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Čehijai ir seši punkti, Somijas kontā ir pieci punkti, Latvija izcīnījusi vienu punktu, bet Dānija cīnās bez punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!