Foto: DELFI.lt
Spānijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātā triumfēja pelnīti, taču tās pretiniece finālmačā Francija vēl atgriezīsies, uzskata Francijas valstsvienības līderis Tonijs Pārkers.

Kā ziņots, svētdien notikušajā finālspēlē Spānija pieveica Franciju ar rezultātu 98:85, nosargājot pirms diviem gadiem izcīnīto kontinenta spēcīgākās komandas titulu.

"Spānija uzvarēja pelnīti, taču mēs vēl atgriezīsimies. Spāņi ar šādu sastāvu spēlē jau 6-7 gadus, bet mēs kopā strādājam tikai divus gadus," Pārkera izteicieni citēti lietuviešu portālā "krepsinis.net".

"Mums savākta lieliska komanda, tāpēc kļūsim tikai spēcīgāki. Šajā čempionātā lielisku darbu veica Žoakims Noā. Savukārt Nikolā Batumam ir tikai 22 gadi, bet viņš jau tagad dod lielu ieguldījumu komandā. Mums jāsaglabā motivācija, lai iekarotu virsotni," izteicās Pārkers, kurš finālmačā guva 26 punktus.

Tikmēr Spānijas izlases saspēles vadītājs Huans Karloss Navarro, kurš tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju, atzina, ka spāņiem izdevās noskaņoties labai cīņai pret Franciju.

"Esmu ļoti priecīgs. Mums izdevās noskaņoties labai spēlei un bijām gatavi atdot visus spēkus," Navarro teikto citē spāņu laikraksts "Marca". "Nav tik svarīgi, ka guvu daudz punktu. Galvenais - izcīnījām zelta medaļas. Šo uzvaru veltu savai ģimenei, bērniem un visiem tiem, kas strādāja, lai tiktu izcīnīta šī uzvara."

Navarro finālspēlē izcēlās ar 27 gūtajiem punktiem.

Pēdējā komanda, kas divas reizes pēc kārtas uzvarējusi Eiropas čempionātā, bija Dienvidslāvija 1995. un 1997.gadā.

Savukārt Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionātā ne reizi nebija spēlējusi finālā. Augstākā vieta francūžiem līdz šim bija 1949.gadā izcīnītā otrā vieta.

Tikmēr Spānija no pēdējiem sešiem Eiropas čempionātiem finālmačā piedalījās ceturto reizi, tiekot pie otrā panākuma. Kopumā Spānijas izlase finālā spēlējusi astoņas reizes, bet uzvarējusi divreiz.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajā spēlē par trešo vietu Krievija ar 72:68 uzvarēja Melnkalni.Pēdējo reizi Eiropas čempionāta medaļas Krievijas basketbolisti izcīnīja pirms četriem gadiem, kad kļuva par kontinenta čempioniem.

Savukārt spēlē par piekto vietu Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 73:69 pieveica Grieķiju, bet mačā par septīto pozīciju Slovēnija ar rezultātu 72:68 pārspēja Serbiju.

Kā ziņots, 2012.gada olimpiskajām spēlēm Londonā automātiski kvalificējušās turnīra finālistes, bet komandas, kas ierindojās 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!