Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas čempionvienības futbola kluba Maskavas CSKA fani lidojuma laikā uz Anglijas pilsētu Mančestru uzvedās tik agresīvi, ka lidmašīnas pilotam nācās veikt piespiedu nosēšanos Dānijā, vēsta portāls "Sport Express".

Fani, kuri bija ceļā uz otrdien paredzēto UEFA Čempionu līgas spēli pret Mančestras "City" komandu, tika nodoti Dānijas policijas uzraudzībā, bet pēcāk lidmašīna turpināja lidojumu uz Angliju.

Dāņu policija apstiprinājusi, ka fani lidojuma laikā nav reaģējuši uz lidmašīnas apkalpes lūgumu apsēsties savās vietās. Trīs līdzjutēji jau ir atbrīvoti, bet vēl trijiem ir jāuzkavējas policijas iecirknī.

Kā zināms, CSKA fani iepriekšējā Čempionu līgas kārtas spēlē pret "City" ar rasistiskiem saukļiem aizvainoja angļu kluba melnādainos spēlētājos. Par šo rīcību klubs saņēma sodu no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) - nākamā mājas spēle turnīrā jāaizvada bez līdzjutējiem.

"City" galvenais treneris čīlietis Manuels Pelegrīni atzinis, ka krievu klubam piešķirtais sods bijis pelnīts. "CSKA fani izdarīja nopietnu pārkāpumu, un UEFA pelnīti sodīja klubu. Ceru šie notikumi ir pagātnē."

Savukārt CSKA galvenais treneris Leonīds Sluckis joprojām neatzīst fanu saistību ar rasisma izpausmēm.

"Spēles laikā mēs nedzirdējām nevienu saukli, tāpēc ir grūti šādas situācijas komentēt. Komandā ir vairāki melnādainie spēlētāji, mēs cienām viņus un sniedzam savu atbalstu. Klubs ir kategoriski pret rasismu," skaidrojis Sluckis.

UEFA Čempionu līgas spēle starp "Manchester City" un CSKA vienībām notiks otrdienas vakarā.

Pēc trim aizvadītām kārtām Mančestras klubs ar sešiem punktiem ieņem otro vietu D grupā, kamēr CSKA ar trim punktiem ir trešajā.

Kā zināms, Krievijas čempionvienību pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, taču viņš savainojuma dēļ gaidāmajā mačā piedalīties nevarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!