Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigznei Peteram Nurtugam ceturtdien piespriests 50 dienu cietumsods par maijā dzērumā izraisīto autoavāriju.

Tāpat Nurtugs saņēmis mūža aizliegumu vadīt automašīnu, kas Norvēģijā nozīmē vismaz piecu gadu aizliegumu, un 185 000 kronu (22 200 eiro) lielu naudas sodu.

Neskatoties uz sodu, Nurtugam nebūs cietumā jādodas nekavējoties, jo Norvēģijā ir gara rinda ar notiesātajiem, kā dēļ valsts veic pārrunas ar Nīderlandi, lai izīrētu vietas cietumā. Tāpēc pastāv iespēja, ka cietumsods viņam tiks aizstāts ar mājas arestu, kura laikā sportistam būs jāvalkā elektroniskā aproce.

Kā zināms, Nurtuga vadītā luksusa automašīna avarēja agrā 4.maija rītā. Toreiz sportists pēc avārijas atstājis notikuma vietu, tomēr neilgi pēc tam tika aizturēts. Kaut sākotnēji Nurtugs noliedza nodarīto, vēlāk viņš atzinās.

Pagājušajā mēnesī iznākušajā grāmatā par sportistu tika atklāts, ka slēpotāja asinīs pēc avārijas konstatētas 1,65 promiles alkohola. Viņa ātrums tobrīd bijis aptuveni 80-90 kilometri stundā, kaut tajā vietā bijis atļauts braukt vien ar 40 kilometriem stundā.

28 gadus vecais slēpotājs grāmatā atklājis, ka dzēris neilgi pirms avārijas, kas notika netālu no viņa mājām Tronheimas pilsētā.

Kopā viņam tika izvirzītas sešas apsūdzības, kuru vidū ir braukšana apreibinošo vielu ietekmē, melošana policijai un notikuma vietas atstāšana.

Tāpat avārijas iespaidā sadarbību ar slēpotāju nav pagarinājusi vācu autoražotājs "Volkswagen", kura pārstāvētā "Audi" automašīna bija iesaistīta avārijā.

Nurtugs 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs ieguva divas zelta godalgas, tomēr šī gada Soču Olimpiādē 2010. un 2013.gada Pasaules kausa ieguvējs nespēja iegūt nevienu medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!