Foto: Reuters/Scanpix
Turcijas futbola izlasei ir problēmas ar koncentrēšanos, pēc neizšķirta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Latviju šīs valsts medijiem norādījis kāds hipnozes eksperts.

Turcijas futbola izlasei ir problēmas ar koncentrēšanos, pēc neizšķirta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Latviju šīs valsts medijiem norādījis kāds hipnozes eksperts.

Kā zināms, pirmdien notikusī atlases cikla spēle starp Latviju un Turciju noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, kas šīs valsts medijos izraisījis lielu ažiotāžu.

"Kaut mūsu nacionālajai izlasei bija daudz vārtu gūšanas iespēju, viņi nevarēja iesist. To nevar izskaidrot ar neveiksmi vai neveiklību. Ja tas notiktu vienā vai divās spēlēs, varbūt mēs varētu teikt, ka nepaveicās, tomēr pēc visām neizmantotajām iespējām uzskatu, ka iemesls ir nespēja koncentrēties," Turcijas medijiem nosūtītā e-pasta vēstulē izteicies hipnozes eksperts Mehmets Baškaks. "Saskaņā ar zemapziņas prāta tehniku - mūsu nacionālā izlase nespēj koncentrēties savam mērķim."

Kā izteicies Baškaks, Turcijas izlasei zemapziņas prāta tehnika būtu speciāli jātrenē.

"Nerunāju par individuālu futbolista snieguma uzlabošanu. Hipnotiskie treniņi komandai palīdzētu kļūt par vienu veselu. Ar hipnozes palīdzību iespējams augstā līmenī spēlēt visas 90 minūtes. Komanda spēj visas 90 minūtes skriet bez apstāšanās," portālā "dailysabah.com" citēts eksperts, kā piemērus minot kādreizējo pasaules labāko golferi Taigeru Vudsu, no stratosfēras izlēkušo austriešu dēkaini Fēliksu Baumgartneru, ASV beisbola komandu Čikāgas "White Sox" un tenisa leģendu Džimiju Konorsu.

Skarbi ir arī prominenti turku komentētāji, kas sprieduši par nacionālās izlases neveiksmju iemesliem.

"Izlases galvenais treneris Fatihs Terims izrāda daudz naida, un tas spēlētājus ietekmē negatīvi," izteicies izdevuma "Turkish Daily Star" apskatnieks Ugurs Meleke.

"Ja Latvija spēlētu Turcijas čempionātā, tā izkristu no augstākās līgas," uzskata Turcijas futbola komentētājs Ridvans Dilmens. "Tā ir vājākā komanda grupā, bet mēs nespējam uzvarēt."

"Mūsu komanda ir tik negatava, ka nevar uzvarēt pat tik vājas komandas kā Latviju," paudis cits prominents turku futbola komentētājs Hindžals Ulučs. "Viņi vilka laiku, it kā pietiktu ar neizšķirtu. Mūsu futbolisti radīja arī nevajadzīgu spriedzi. Īpaši Arda Turans, kurš uzbruka pretinieku spēlētājam jau pirmajā minūtē, un četri citi spēlētāji viņam sekoja. Šī attieksme motivēja pretiniekus, un spēle mums kļuva smagāka."

Tāpat Ulučs Turcijas Futbola federācijas prezidentu Jildrimu Demirerenu nosaucis par sliktāko vēsturē, bet pati federācija izplatījusi paziņojumu, kurā sola uzlabot sporta veida sistēmu valstī.

"Mūsu galvenais mērķis ir radīt komandu, kas būs spējīga kvalificēties katram finālturnīram un sasniegt ilgtermiņa mērķus," teikts paziņojumā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijā pēc trim kārtām A grupā pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, kam ar diviem punktiem seko Latvija, kamēr Kazahstāna un Turcija iekrājušas pa punktam.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešās vietas ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!