Foto: RIA Novosti/Scanpix
Likstas turpina piemeklēt 2014.gada Soču olimpisko spēļu lāpu, kura savā ceļa uz sacensību mājvietu jau nodzisusi vismaz četras reizes, vēsta Krievijas masu mediji.

Pirmo reizi ķibele ar olimpisko uguni notika vēl svētdien Kremļa sienās, kad, skrienot cauri vārtiem, uguns neizturēja caurvēju un nodzisa. Lāpu pēc mirkļa ar šķiltavām aizdedzināja kāds no drošības dienesta darbiniekiem.

Nākamo reizi lāpa nodzisa netālu no Kremļa, bet lielāks kuriozs notika citā vietā Maskavā netālu no kinostudijas "Mosfiļm" – pēc kārtējās uguns nodzišanas lāpnesis turpināja skriet un pat nepamanīja to, tikai pēc mirkļa aptverot notikušo. Vēlāk lāpa esot nodzisusi netālu no kinostudijas "Mosfiļm" un to nofotografējis žurnāla "7 dņej" žurnālists, kurš konstatējis, ka tā esot jau ceturtā reize.

Olimpiskā lāpa ir dzisusi arī pirms citām olimpiskajām spēlēm, taču šoreiz Krievijas un visas pasaules sašutums ir lielāks viena fakta dēļ – pirms olimpiskās lāpas stafetes rīkotāji īpašu uzmanību esot pievērsuši tam, lai uguns nenodziest. Īpaši Soču stafetei speciālisti izstrādāju īpaša dizaina lāpu, bet deglim un degšanas sistēmai vajadzēja nodrošināt uguni stiprā vējā un lielā salā, arī pat zem ūdens. "Mēs veicām eksperimentus un ir izdarīts viss, lai uguns nekad nenodzistu," gada sākumā apgalvoja viens no lāpas izstrādātājiem Andrejs Vodjaņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!