Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas zemo cenu aviokompānija "Pobeda" no reisa izsēdinājusi 215 centimetrus garu volejbolistu, kurš savā krēslā nav varējis ērti sēdēt un pirms pacelšanās kājas izstiepis ejā, par ko neapmierināta bijusi stjuarte, vēsta Krievijas masu mediji.
Urālu reģiona komanda "Fakel" pēc spēles izbraukumā no Samaras devās uz Maskavu, taču reiss aizkavējās par vairāk nekā 40 minūtēm, jo policijas darbinieki no lidmašīnas izsēdināja 215 centimetrus garo volejbolistu Aleksandru Kimerovu. Pēc volejbolista teiktā, viņš nav iegādājies biļeti pie avārijas izejas, kur ir brīvāks, tāpēc jau lidmašīnas salonā vērsies pie stjuartēm ar lūgumu, vai nevarētu samainīties vietām. Tā kā vietas pie avārijas izejas kompānijā skaitās paaugstināta komforta, tad volejbolists pat bijis ar mieru samaksāt cenas starpību, tomēr stjuartes lūgumu ignorējušas.

Vēlāk kāda sieviete, kura sēdējusi pie avārijas izejas, piedāvājusi samainīties vietām, taču šoreiz stjuartes iebildušas, un abus pasažierus apsēdinājušas sākotnējās vietās. "Mans augums ir 215 centimetri, un es fiziski nespēju sasēst šajā krēslā, tāpēc nācās ejā izstiept kājas. Tas atkal nepatika stjuartēm, bet uz maniem iebildumiem, ka mani antropometriskie rādītāji un elementārie fizikas likumi neļauj man ietilpt šaurajā vietā starp krēsliem, apkalpojošais personāls atbildēja ar draudiem izsaukt policiju," skaidro sportists.

Tā kā strīdu nav izdevies atrisināt, pēc brīža lainerī patiešām iekāpuši divi policisti, kuri lūdza atstāt lidmašīnu. "Paskaidroju situāciju un arī citi pasažieri, kas bija salonā, apliecināja, ka es nekādā veidā nepārkāpu sabiedrisko kārtību," piebildis Kimerovs.

Vēlāk diviem policistiem pievienojušies vēl divi. Pēc vairāku minūšu strīda un fiziskas pretošanās Kimerovs tomēr atstājis lidmašīnu, bet uz Maskavu izlidojis ar nākamo reisu.

Savukārt aviokompānija "Pobeda" notikušajā vaino volejbolistu un grasās viņu sūdzēt tiesā. "Pasažieri Aleksandru Kimerovu izsēdinājām no reisa DP422 pārāk lielas agresijas un ekipāžai izteikto draudu dēļ, kā arī pēc solījumiem sarīkot "šovu". Pasažieris vairākas reizes apvainoja lidmašīnas ekipāžu, lielījās, ka ir slavens, un viņam vajagot lielāku komfortu un uzmanību, nekā citiem. Pēc tam, kad Kimerovs solīja sarīkot "šovu", tika nolemts skandālistu izsēdināt no reisa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!