Kārtējais kuriozais gadījums fiksēts riteņbraukšanā – šoreiz "izcēlusies" Lietuvas riteņbraucēja Daiva Tuslaite, kura bija tuvu uzvarai "Trophee D'Or 2015" ceturtajā posmā.

88,5 kilometru garajā distancē neilgi pirms finiša Tuslaitei ar vēl četrām braucējām izdevās atrauties no tuvākajām sekotājām. Finiša sprintā nelielā kāpumā Tuslaite bija pārliecinoši ātrāka un sāka jau svinēt uzvaru, kad šķērsoja kādu uz ceļa uzvilktām līnijām. Tomēr finiša līnija izrādījās nedaudz tālāk, ko piefiksēja tuvākā sekotāja beļģiete Aniša Vekemane, apsteidzot lietuvieti un svinot panākumu. Lietuvas riteņbraucēja pēc finiša bija manāmi sarūgtināta par notikušo neveiksmi.

"Pēdējais pagrieziens bija apmēram 100 metrus pirms finiša, un es to labi zināju. Tāpat zināju, ka jāpaspēj būt līdz tai vietai otrajai, tāpēc spēju deldēt atstarpi pēdējos 500 metros. Pirms manis braucošā riteņbraucēja pēc šī pagrieziena jau pacēla rokas gaisā un sāka svinēt, domājot, ka šķērso finiša līniju. Es to pamanīju un turpināja finiša sprintu," pēc negaidītās uzvaras teica Vekemane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!