Kārtējie trīs spēlētāji pamet FK "Jūrmala" rindas, turklāt tie nav rezervisti, kas reti tiek laukumā un kas ir kā lieks balasts komandai, tie ir trīs pamatsastāva spēlētāji – Imants Bleidelis, Aleksandrs Katasonovs un Māris Smirnovs, kā arī Dmitrijs Čigazovs. Prom devies arī viens no labākajiem leģionāriem šajā "LMT virslīgas" čempionātā Anatolijs Ņežeļevs, tuvākajā laikā varētu pamest komandu arī Konstantīns Dzjuba (jau aizvadīja "Skonto" rindās pārbaudes spēli pret "Blackpool"). Visas cerības uz "Jūrmalu" – tā rakstīju vēl pavisam nesen, bet tagad par to var tikai rūgti pasmīnēt...
No tiem spēlētājiem, kas jau pametuši šosezon "Jūrmalu", varētu sanākt vērā ņemama komanda – Bleidelis, Ņežeļevs, Smirnovs, Lobaņovs, Poļakovs, Katasonovs, Žavoronkovs, Čigazovs... Ja komandas vadība atbrīvojas no labākajiem un dārgākajiem futbolistiem, tad secinājums futbola aprindās ir tikai viens – kluba prezidentam Aleksandram Bašarinam beigusies nauda... Bet varbūt pārgājusi apetīte? Diezin, vai tā ir nejaušība, ka uz "LMT virslīgas" klubu prezidentu sanāksmi neierodas tikai Bašarins. Un domājat, ka treneris Oļegs Stogovs aizgāja uz Volgogradu tikai tāpēc, ka viņam tur desmitkārt vairāk maksā? Nekā tamlīdzīga. Viņš aizgāja tāpēc, ka Jūrmalas komandā vairs neredzēja nekādu perspektīvu, viņš labāk par citiem redzēja un saprata, kāda ir kluba vadības attieksme. Par Stogova profesionālo meistarību nevajadzētu smīnēt, jo, piemēram, viņa palīgs un pašreizējais "Jūrmalas" galvenais treneris (bez līguma, bet tikai ar mutisko vienošanos, jo līgums ir joprojām kā galvenā trenera asistentam!) Gatis Ērglis atzina, ka tik daudz, cik no Stogova, viņš nav iemācījies ne no viena cita trenera. Jācer, ka līdz "LMT virslīgas" čempionāta beigām Ērglim pašam nebūs jāiet laukumā...

Jūrmalas komanda jau savā pirmajā sezonā virslīgā iemantoja līdzjutēju simpātijas, šī komanda vienmēr spēlēja futbolu ar sirdi un dvēseli, tās rindās allaž bija interesanti pašmāju un ārzemju futbolisti (atcerēsimies kaut vai Toresu, Fereiru un Švecovu), tagad jau gandrīz gatava arī apjumtā tribīne Slokas stadionā, bet futbola komanda jūk ārā. Interesanti, ka par Bleideļa, Smirnova un Katasonova aiziešanu, par Ņežeļeva aizbraukšanu bija zināms jau pagājušo piektdien, bet no FK "Jūrmala" puses šajā sakarā ir tikai trīs teikumi komandas mājas lapā ar birokrātisku formulējumu – sakarā ar neapmierinošiem komandas rezultātiem u.t.t., bet sastāvu papildināšot jaunie futbolisti. Tas laikam arī liecina par to, kāda situācija ir Jūrmalas komandā.

Bēdīgākais tas, ka bez spēļu prakses palikuši izlases futbolisti Bleidelis un Smirnovs, taču labi, ka viņiem vēl ir laiks pāriet uz citām komandām, bet piedāvājumu ne viņiem, ne Katasonovam netrūks. Kas tālāk? Paspēlējās Bašarins futbola smilšu kastē, apnika viņam tas viss, jo uzreiz, kā uz pasūtījumu vai pēc līdakas pavēles, taču nebija rezultāta. Bet varbūt vēlamā rezultāta arī nebija tāpēc, ka visu sezonu komandā nav stabilitātes, visu laiku notiek sastāva "raustīšana" un treneru "regulēšana"? Nesen gadījās īsu brīdi būt netālu no Bašarina viņa komandas spēles laikā (ar FK "Rīga") un varu teikti tikai vienu – neviens sevi un savu komandu cienošs kluba prezidents par saviem futbolistiem tā neizteiksies, citiem dzirdot... Visu cieņu Bašarina kungam par to, ka viņš atjaunoja futbolu Jūrmalā, ka izveidoja šeit vienu no labākajām Latvijas komandām, taču vai tagad šī komanda ir paša rokām jāiznīcina? Šo čempionātu FK "Jūrmala" pabeigs, taču tagad komandai vēl var sanākt spēkoties par palikšanu virslīgā – "Olimps" jūrmalniekus nepanāks, taču uz 7.vietu gan nokrist ir reāli. Atliek vien novēlēt Gatim Ērglim, lai tas nenotiek. Ne jau tik daudz viņa un nemaz ne jau Bašarina, bet gan Jūrmalas futbola dēļ.

Kas attiecas uz "LMT virslīgas" čempionātu kopumā, tad izskatās, ka arī spēkošanās par titulu vēl nav beigusies... Par otro un trešo vietu – tikai tagad pa īstam sākas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!