Foto: Publicitātes foto
Šī gada 8. un 9. septembrī OZO Golfa klubā notikušais Starptautiskais senioru golfa turnīrs "The Latvia senior skins match" ar pasaules līmeņa golfa spēlētāju piedalīšanos apliecina, ka Latvijai ir labs potenciāls augsta līmeņa golfa turnīru rīkošanai.

Kā uzsver Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Vilis Krištopans, šādu golfa pasākumu organizēšana arī pievērš plašāku sabiedrības interesi un veicina golfa popularitāti.

Sacensības "The Latvia senior skins match" organizēja ASV dibināts kopuzņēmums "BN Golf International", kura darbība saistīta ar golfa turnīru organizēšanu Latvijā, Baltijā un citviet Eiropā. Šajās sacensībās piedalījās vairāki starptautiski atzīti un slaveni profesionāli senioru grupas golfa spēlētāji – Tonijs Džonstone (Tony Johnstone), Barijs Leins (Barry Lane), Ronans Rafertijs (Ronan Rafferty) un Sems Torrens (Sam Torrance).

Dalībnieki sacentās par balvu fondu 95 000 ASV dolāru apjomā, kā arī turnīra ietvaros tika sniegts atbalsts labdarības organizācijai "Ronalds McDonalds House Charities Latvija" (RMHC Latvija), kas nodarbojas ar ziedojumu vākšanu bērnu veselības aprūpei Latvijā. Par turnīra uzvarētāju kļuva Sems Torrens, kurš RMHC Latvija pasniedza čeku 15 000 USD vērtībā, kas ar Mobilā veselības aprūpes centra starpniecību palīdzēs nodrošināt 420 bezmaksas ārstu apskates bērniem visā Latvijā.

Gandarīts par nesen aizvadīto turnīru ir Vilis Krištopans, LGF prezidents: "Šāda līmeņa turnīrs Latvijā notika pirmo reizi un mums izdevās apliecināt, ka mēs veiksmīgi spējam organizēt šādus pasākumus. Esmu pārliecināts, ka Latvijā varētu organizēt arī lielāka līmeņa turnīrus, uz kuriem sabrauktu vismaz 70 – 100 spēlētāju, un vērot šādas sacensības ierastos skatītāji arī no citām valstīm. Tas tikai vairotu golfa popularitāti." V.Krištopans atzīst, ka Latvijā golfs pagaidām nav populārs. "Cilvēkiem maldīgi šķiet, ka šis sporta veids, kas turklāt iekļauts arī olimpisko disciplīnu sarakstā, ir garlaicīgs un dārgs. Patiesībā golfs ir ļoti aizraujošs, no spēlētāja tas prasa augstu mērķtiecību un neatlaidību. Arī apgalvojums par golfa dārdzību ir mīts. Pasaulē golfu spēlē vairāk nekā 100 miljoni cilvēku un es droši varu apgalvot, ka golfs ir tautas sports. Ir tikai jānāk un jāpamēģina. Šis sports ir ar lielisku pozitīvisma auru un visi, kas ar to sāk nodarboties, pie tā arī paliek," saka LGF prezidents.

V.Krištopans norāda, ka kopumā Latvijas golfa spēlētāju līmenim ir tendence arvien uzlaboties. Kā piemēru panākumiem viņš min vairākas Latvijas pārstāves, kas studē ASV, un, pateicoties izciliem sasniegumiem golfā, ir atbrīvotas no studiju maksas. "Golfs ir spēle, kur var mācīties visu mūžu. Šī turnīra laikā man bija lieliska iespēja ieklausīties mana vienaudža, pasaules golfa zvaigznes Sema Torrensa, padomos. Izrādās lietas, ko es jau pratu, var izdarīt mazliet savādāk un rezultāts ir vēl izcilāks," piebilst V.Krištopans un aicina ikvienu painteresēties par sev tuvāko golfa klubu, atnākt un pamēģināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!