Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītajā sezonā Latvijas Hokeja federācija (LHF) jau kuru gadu cītīgi darbojās, lai hokejs Latvijā dzīvotu arī ekonomiski grūtajā laikā. Par to kā tas izdevās var spriest tikai pēc darbiem.

Atskatoties uz 2010./2011. gada sezonu, jāatgādina, ka pagājušā gada nogalē visus hokeja pazinējus un fanus iepriecināja Latvijas U-20 hokeja izlases sniegums pasaules čempionātā 1. divīzijā Bobruiskā (Baltkrievijā). Cīņā par elites divīziju Latvijas junioru izlase izcīnīja piecas uzvaras, tai skaitā ar rezultātu 3:1 pret mājiniekiem baltkrieviem. Līdz ar to, mūsu komanda pēc gada pārtraukuma ir atgriezusies elites divīzijā.

Šogad pirmo reizi tika izveidota Latvijas U-17 hokeja izlase, kura startēja Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē. Latvijas jaunieši, izcīnot vienu uzvaru pār Slovākiju, ierindojās piektajā vietā.

Soli uz priekšu šogad spēra arī Latvijas U-18 izlase, kas sasniedza nosprausto mērķi.
Savu skatītāju priekšā, izcīnot četras skaistas uzvaras, un vēl pirms turnīra pēdējās spēles nodrošināja vietu augstākajā divīzijā.

Arī sieviešu hokeja izlase šogad rādīja priekšzīmīgu startu, sasniedzot nosprausto mērķi. Proti, 1. divīzijas čempionātā tika izcīnīta trešā vieta. Mūsu dāmas, uzvarot spēcīgās ķīnietes, aizsūtīja tās uz vienu divīziju zemāk.

Pašu mājās, Latvijas čempionātā virslīgā šogad notika spraiga cīņa finālā starp SK "Liepājas Metalurgs" un HK "Ozolnieki-MONARCH". Gūstot četras uzvaras sērijā, pēc gada pārtraukuma čempiona kauss atgriezās vēju pilsētā. Bronzas medaļas ieguva DHK "Latgale", atstājot aiz borta "SMS Credit.lv". Klubi drīzumā sāks gatavoties jaunajai sezonai, bet maija beigās notiks Virslīgas direktorāts, kur taps skaidrs nākamā čempionāta dalības noteikumi. Atbalstu komandām iespēju robežās sniegs LHF.

Šodien un turpmāk ir aktuāls jautājums par bērnu un jauniešu hokeja attīstību, jo tā ir mūsu nākotne! Šosezon LHF turpināja aktīvi strādāt un nodrošināt Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu norisi, finansiāli atbalstot komandu dalību jaunatnes čempionātā.

Sezonas noslēgumā, Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīja savu 15. pasaules čempionātu elites divīzijā. Mūsu izlase sešās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, tai skaitā pret principiālajiem kaimiņiem baltkrieviem (6:3), parādot, ka ar savu spēli ir pilntiesīga augstākās divīzijas pārstāve. Nākamgad tiek plānota jauna izspēles sistēma, iespējams, ka šādā kārtībā Latvijas valstsvienībai būs lielākas iespējas iekļūt labāko astoņu komandu skaitā, kuras turpinātu cīņu par pasaules čempionāta medaļām.

Nākamajā sezonā Latvija būs hokeja elitē visās grupās. Gaidīsim jaunas un skaistas uzvaras!

Hokeja sezona ir noslēgusies, toties LHF ir darba pilnas rokas. Nākamajā otrdienā, 24. maijā tiek plānota šīs sezonas pēdējā LHF valdes sēde, kurā tiks vērtēta 2010./2011. gada sezona, kā arī tiks ieskicēta nākamā – 2011./2012. gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!