Austrijā, Īglsā pēdējā posmā pirms pasaules meistarsacīkstēm bobslejā latvieši palika bez medaļām, kaut arī tās bija ļoti tuvu. Jāņa Miņina pilotētais četrinieks divu braucienu summā no trešās vietas atpalika tikai par 0,01 ( !) sekundi. Sīkums, ko var izteikt pāris centimetros . Šoreiz trijniekā S.Holkomba, J.Popova un K.Angerera ekipāžas. Galvenais – mūsējie reāli cīnījās par medaļām un ir labā formā pirms pasaules čempionāta Sanktmoricā.
Milzu nozīme pat sīkumiem

Grūti pat izvērtēt, cik favorītu būs gaidāmajās pasaules meistarsacīkstēs Sanktmoricā. Šī trase tomēr ir krietni atšķirīga no visām pārējām, tāpēc aizvadītie posmi un pilotu eksperimenti Kortīnā un Īglsā var izrādīties mānīgi. Lai cik silta arī ir šī ziema, nākamnedēļ vismaz Sanktmoricā sola vismaz piecus līdz desmit grādus mīnusos. Tas nozīmē, siltā laika slidām vairs nebūs nekādu priekšrocību, taču vismaz šoziem Rietumeiropā nebija tik auksts, lai izmēģinātu citādas slieces.

Sanktmoricā milzu priekšrocības būs šveiciešiem, jo viņi jau janvārī te aizvadījuši savas valsts čempionātu un arī citas nianses mājiniekiem vislabāk zināmas. Pat vācieša Andrē Langes ekipāžām nebūs viegli , taču gan jau vācieši būs atraduši brīnumtehniku šai trasei. Runā, ka Lange varētu izmantot sava tautieša Kristofa Langena veco bobu, kas allaž Sanktmoricā gājis ļoti labi, tāpat slieču izvēle viņiem ir daudz lielāka. Vāciešiem četriniekos ļoti spēcīgs varētu būt arī Karls Angerers, ko viņš pierādīja arī Īglsā. Pieskaitiet vēl sezonas līderus sezonas kopvērtējumā četriniekos – krievu Jevgēņiju Popovu, amerikāni Stīvenu Holkombu, kanādieti Pjēru Ludēru, mūsu pašu Jāni Miņinu un pretendentu loks būs visai plašs. Divniekos sezonā tomēr ir trīs izteikti favorīti – bez A.Langes noteikti jāmin S.Holkombs un P.Ludērs. Pēdējos posmos gan dažkārt trijniekā izdodas iespraukties citiem sportistiem, taču tas tomēr nav tik likumsakarīgi. Arī līderi eksperimentē, dod atpūtu stūmējiem. Kā teic Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis, dažkārt trases pirms starta atgādinot tirgus laukumu. Komandas cenšas sadabūt ( iznomāt, nopirkt) jaunas slidas un pašus bobus. Dažiem izdodas trāpīt desmitniekā – tikai pateicoties izcilajām sliecēm čehs Ivo Daņiļēvičs tika pie zelta medaļas Eiropas čempionātā Kortīnā. Taču Īglsā viņam vairs neslīdēja un kur garantija, ka bobs labi ies arī Sanktmoricā?

Latvija ar pilnu komandu

Vislielākā interese tradicionāli mūsu valstī ir par bobsleju vīriešiem , taču pasaules čempionātā Latvija būs pārstāvēta arī visās pārējās disciplīnās. Tas nozīmē – arī sieviešu bobslejā, skeletonā sievietēm un vīriešiem un tāpat komandu braucienā. Bobslejā visvairāk priecē tas, ka J.Miņina jaunais "Singer" bobs četriniekos ir ļoti labs, turklāt arī slieces aukstā laikā slīd neslikti ( otrā un trešā vieta Ziemeļamerikā). Arī tikko iepirktie vai izīrētie "Singer" divnieku bobi nav slikti un jaunnedēļ mūsējiem vajadzētu tikt arī pie izcilām sliecēm divniekos. Par intrigu rūpējas pat Mihaila Arhipova ekipāžas – lai nu kur, bet startā mūsējie bija labāko trijniekā aizvadītajā posmā gan divniekos, gan četriniekos. Vienīgais mīnuss – pēdējā ieskrējienā nelielu kājas savainojumu guvis Oskars Melbārdis. Cik tas nopietns , varēs pateikt nākamās nedēļas sākumā, kad Sanktmoricā sāksies oficiālie treniņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!