Pasaules kausa izcīņā bobslejā ceturtajā posmā Kortīnā d'Ampeco Latvijas labākā ekipāža palika septītajā vietā, kaut bija visas iespējas kāpt uz goda pjedestāla. Jāņa Miņina kvartetam bija trešais labākais laiks pirmajā braucienā, tomēr otrajā startā vairākas kļūdas un cerības uz medaļu vējā. Edgara Maskalāna pilotētais četrinieks 21.vietā, bet uz goda pjedestālā kāpa Pjēra Ludera, Aleksandra Zubkova un Ivo Rūega ekipāžas.

Apstākļi šoreiz bija labvēlīgi

Svētdien mūsējiem nebija iemesla sūdzēties par izlozi un arī citiem apstākļiem. Pašā sākumā nedaudz sniga un tas krietni vien iespaidoja pirmā startējušā -  Stīvena Holkomba pilotētā boba rezultātu. Pēc divām trim ekipāžām sniegs mitējās un ledus kļuva ātrāks, ko Jānis Miņins prefekti izmantoja. Lieliskas starta ieskrējiens ( dalīta otrā - trešā vieta ar vācieša Andrē Langes ekipāžu), ļoti labs arī pats brauciens. Finišā no līdera kanādieša Pjēra Ludēra mūsējos šķīra vien nieka 0,10 sekundes, krievs Aleksandrs Zubkovs bija priekšā par 0,03 sekundēm.

Daudzi jau steidzās prognozēt Latvijas ekipāžai pirmo goda pjedestālu šajā sezonā un tam bija savs pamatojums. Treniņos arī bobs slīdēja labi, turklāt tieši Kortīna ir viena no iecienītākajām Miņina trasēm. Vienīgais - arī daži citi konkurenti bija ne pārāk tālu no Latvijas - īpaši jau vācieši un šveicietis Ivo Rūegs.

Bobslejā tomēr visu izsaka stabilitāte divos brauciens un šajā ziņā nervi izrādījās stiprāki vairākiem citiem konkurentiem. Neslikts starts arī otrajā braucienā, labi izbrauktas augšējās virāžas, bet pēcāk tomēr sekoja kļūdas. Neapmierināts pēc finiša bija arī pats sportists , jo šoreiz komanda kopumā pastrādāja ļoti labi, visu izšķīra dažas kļūmes. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc finiša teica tā :"Protams, visvieglāk jau vienmēr visu norakstīt uz nerviem un nervozitātes. Šoreiz gan pašā braukšanā bija vairākas būtiskas kļūdas. Mēs it kā varējām būt pavisam tuvu līderiem vai pat uz goda pjedestāla, taču pēc otrā brauciena esam aptuveni turpat kur Amerikas posmos. Jāstrādā"

Bobsleja vecmeistars Zintis Ekmanis pēc aizvadītā posma palika  lakonisks: "Vēl ir jāaug. Mums jau vienmēr gribētos, lai rezultāti ir labāki" Tūdaļ pēc šī posma izlase devās uz nākamo posmu citā Itālijas pilsētā Čezānā, kur jaunnedēļ notiks ne tikai Pasaules kausa izcīņa, bet arī Eiropas čempionāts. Sportiskais niknums Jānim Miņinam noteikti būs kļuvis vēl lielāks un jācer uz labvēlīgu iznākumu Turīnas Olimpisko spēļu trasē. Komanda ir laba, starta laiks lieliski atspoguļo treniņos paveikto darbu un jāuzteic visi stūmēji - Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis un Intars Dambis.

Edagars Maskalāns pirmajā šā gada startā Pasaules kausa izcīņā palika 21. vietā, tiekot tikai pie viena sacensību brauciena. "Vēl jāmācās braukt, vel bija  pārāk daudz kļūdu, " - tā pēc pirmā posma vērtēja izlases galvenais treneris. Pieredze nāk ar gadiem, taču katrs brauciens ir zelta vērtē un tieši tādēļ Edgaram jācenšas pirmajā braucienā iekļūt labāko 20 skaitā , lai garantētu līdzdalību vēl otrajā braucienā. Šoreiz gan objektīvu iemeslu dēļ nebija iespējams saskaņot sasēšanos bobā. Vienā no pēdējiem treniņiem savainojumu guva Ainārs Podnieks, viņu piektdien nomainīja Artis Vilks un sasēšanos varējām trenēt vien garāžā. It kā nebijis slikti, taču sacīšu atmosfērās to izdarīt jau ir daudz grūtāk.

Jāstrādā un rezultāti būs. Jāņa Miņina ekipāžas pirmais brauciens apliecināja, ka esam tuvu elitei, bet stabilitātes gan vēl nav. No otras puses - kļūdas var labot un labāk , ka potenciāli esam ļoti spēcīgi un kaut kas neizdodas nekā viduvēji, bet stabili veikt abus braucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!