Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu valstsvienība pirmajā pārbaudes spēlē Panevēžā zaudēja Baltkrievijas izlasei – (15:11, 31:21, 43:40, 56:58, 69:74). Par spēli valstsvienības treneris norādījis, ka par spīti zaudējumamtā palīdzēs noticēt sev, vēsta Latvijas Basketbola savienības mājaslapa.

"Bija individuāls un kolektīvs cīņasspars, kas palīdzēja turēties līmenī. Par spīti zaudējumam galotnē, ceru, ka šī spēle meitenēm palīdzēs noticēt, ka varam veiksmīgi cīnīties ar pieredzējušām un meistarīgām komandām," Neripu citē LBS.

"Galotnēs spēles likteni vienmēr izšķir līderi un individuālā meistarība. Baltkrievijas spēlētājas šodien to izdarīja savā labā. Skaidri iezīmējās mūsu uzdevums – spēlētājā jāiemācas uzņemties atbildība arī grūtās situācijās, lai uzbrukums beigtos ar loģisku metienu, nevis dažām nevajadzīgām piespēlēm, kas tikai sarežģī pozīciju.

Pirms spēles biju mazliet piesardzīgs par mūsu jauno spēlētāju spēju izturēt spiedienu, taču laukumā tas izdevās gluži labi. Tagad jāattīsta pozitīvās iezīmes, jāsaglabā noskaņojums un jāstrādā, lai novērstu trūkumus. Arī jātiek skaidrībā par optimālajiem spēlētāju virknējumiem konkrētām situācijām un rotācijas kārtību," norādījis Nerips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!