Pēc piedzīvotā zaudējuma Baltkrievijas izlasei pārbaudes spēlē, gatavojoties Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš atzina, ka viens no zaudējuma iemesliem bija kļūdas elementārās situācijās.

"Mums bija pārāk daudz neprecīzu piespēļu un šādi arī izveiddojās gala rezultāts. Baltkrievija bija labāka, jo mums šī sagatavošanās posmā bija pirmā spēle ar sieviešu komandu un tās vienmēr ir smagas," izteicās Zvirgzdiņš. "Kļūdījāmies elementārās situācijās un baltkrievietes to izmantoja. Uz nākamo spēli mums noteikti jāuzlabo sadarbība un spēle groza apakšā. Tad arī varēsim cīnīties."

Jau ziņots, ka Latvijas izlase spēlē piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 66:71. Latvijas izlasē pa 12 punktiem guva Zane Tamane un Liene Jansone, bet Anetes Jēkabsones-Žogotas rēķinā deviņi punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

"Mazāk spēlēja vairākas mūsu līderes, piemēram, Gunta Baško, kuras iziet atveseļošanās posmu pēc dažādām traumām, taču Madridē visam ir jābūt kārtībā," vēl vienu zaudējuma iemeslu nosauca Zvirgzdiņš. "Joprojām notiek aktīvs domāšanas process par to, kuras divas spēlētājas nebrauks uz Madridi. Pirms pēdējās spēles neviena nav izstājusies no cīņas par vietu sastāvā."

Pati Baško, kura mačā nospēlēja septiņas ar pusi minūtes izteicās, ka galvenais zaudējuma iemesls bija daudzās kļūdas. "Skatoties spēli no malas, varu pateikt, ka mums bija pārāk daudz kļūdu. Tomēr spēli vērtēju pozitīvi."

Otro reizi abas komandas savā starpā tiksies pirmdien, 2.jūnijā plkst.19.30. Šī abām komandām būs pēdējā pārbaudes spēle pirms Olimpiskā kvalifikācijas turnīra, kas Madridē sāksies 9.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!