Foto: Shutterstock
Latvijas Jaunatnes basketbola līga (LJBL) sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu (RBS) pirmo reizi piedāvā iespēju studēt, nodrošinot budžeta vietu bakalaura programmā "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos". Konkursa kārtībā pilna studiju maksas atlaide piešķirta BJBS "Rīga" un BJBS "Rīga/A.Kraukļa VEF BS" audzēknim Rolandam Englandam.

"Jau pirms gada sāku interesēties par iespēju studēt Rīgas Biznesa skolā. Kad portālā basket.lv uzzināju par Jaunatnes basketbola līgas un RBS sadarbību, kā arī iepazinos ar kritērijiem, uzreiz nolēmu piedalīties konkursā, jo iespēja studēt budžeta grupā man ir ļoti svarīga," Rolands Englands ir ļoti priecīgs par basketbola pavērto iespēju iegūt labu izglītību.

Basketbolā Rolands trenējas kopš septiņu gadu vecuma, vairāk nekā desmit sezonās pagūdams būt gan starp komandas un visas Jaunatnes basketbola līgas līderiem, gan arī atkāpdamies rezervista pozīcijās. "No pirmās līdz devītajai klasei trenējos Basketbola skolā "Rīga" pie trenera Nikolaja Mazura. Mums bija laba komanda - piecas reizes uzvarējām LJBL čempionātā, vēl man ir arī viena sudraba un viena bronzas medaļa. Sākumā basketbolista "karjera" gāja uz augšu - no komandas otrā sastāva iekļuvu pirmajā, U13 grupā pat saņēmu balvu kā viens no čempionāta labākajiem spēlētājiem. Taču vecākajās klasēs vairāk laika pievērsu mācībām, gadījās arī trauma. Pēc devītās klases sāku trenēties Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolā pie trenera Guntara Jonāna, un pēdējos gadus esmu maiņas spēlētājs."

Rolands mācījies privātajā pamatskolā "Patnis", bet kopš devītās klases mācās Rīgas Vācu valsts ģimnāzijā. "Esmu lepns, ka visu laiku izdevies veiksmīgi apvienot basketbola spēlēšanu un mācības. Jau no paša sākuma treneris Mazurs sekoja mūsu sekmēm skolā, un arī tas neļāva izlaisties. Kaut arī izbraukumu dēļ gadījās kavējumi, viss uzreiz tika atgūts un vidējā atzīme visu laiku bijusi virs astoņi."

Studējot iegūtās zināšanas Rolands visupirms vēlas likt lietā ģimenes uzņēmumā, kas aug un paplašinās. "Kā vienīgajam bērnam man jāpalīdz vecākiem un jāturpina viņu uzsāktais."

RBS Bakalaura programmas direktors Klaudio Rivera (Claudio Rivera) pauž atzinību un pateicību visiem kandidātiem un ir gandarīts, ka pretendentu motivācijas, akadēmisko zināšanu un spēju līmenis ir augsts: "Mēs apzināmies, ka sports ir būtisks personīgajai izaugsmei, tāpēc RBS atbalsta Latvijas Jaunatnes basketbola līgu, jo sevišķi tādēļ, ka šī līga augstu vērtē spēlētāju izglītību un akadēmiskos sniegumus."

RBS bakalaura programmas pamatā ir Eiropas un ASV vadošo uzņēmējdarbības skolu - BI Norvēģijas Biznesa skolas (BI Norwegian Business School) un Bufalo universitātes (University at Buffalo) - studiju programmas. Studentiem tiek piedāvāta iespēja iegūt dubulto diplomu, izvēloties vienu no divām RBS sadarbības augstskolām. Tā ir unikāla pieredze iegūt starptautisku pieredzi un izcilu izglītību veiksmīgas karjeras veidošanai.

Uz pilnu studiju maksas atlaidi varēja kandidēt 12.klašu skolēni, kuri atbilst šādiem kritērijiem

a) vismaz 5 gadu spēlētāja pieredze LJBL,

b) vidējā atzīme 7,0 (11. un 12.klasē),

c) aktīva iesaistīšanās LJBL rīkotajās aktivitātēs.

LJBL un RBS sadarbība turpināsies arī nākamajos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!