Foto: LETA
Svētdien, 17. augustā, laukumā pie Latvijas Nacionālās operas ar Daugavas kreisā krasta uzvaru un rezultātu 960:958 noslēdzās tradicionālais Rīgas ostas jubilejā notiekošais diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", informē turnīra pārstāve Laila Spaliņa.

Pēc piecām aizvadītām sacensībām Pārdaugavas iedzīvotāji izvirzījušies kopvērtējuma vadībā - 3:2.

Pasākums sestdien, 16.augustā, sākās ar "PZU" trīspunktu metienu konkursu, kurā tāpat kā pērn uzvaru izcīnīja Sandis Valters, finālā pārspējot Kristapu Janičenoku. Laika apstākļu un līdz ar to drošības apsvērumu dēļ, tika atcelts bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss.

Basketbola maratonu sestdien atklāja basketbola kluba "VEF Rīga" spēle pret "Ghetto Games" izlasi, bet svētdien noslēdza politiķu mačs.

Arī pēdējā mačā ar rezultātu 28:22, tāpat kā kopvērtējumā, pārāka bija Daugavas kreisā krasta pārstāvju komanda.

"Latvijas Dzelzceļš" spēka tālmetienu konkurss skatītājiem, kur, realizējot precīzu tālmetienu no basketbola laukuma centra, bija iespēja tikt pie motorollera "Vespa", noslēdzās bez uzvarētāja, jo visi trīs divu finālistu mēģinājumi bija nesekmīgi.

Uzvarējušais krasts savā īpašumā līdz nākamajam diennakts basketbola turnīram ieguva jauno, īpaši uz "Krastu mača" piekto jubileju tēlnieka Aigara Bikšes radīto ceļojošo kausu, kurā uz saules un mēness atveidots Lielais Kristaps ar tam uz pleca sēdošu basketbolistu, tādējādi simbolizējot turnīra būtību un vērtības.

Kopumā arī šajā 24 stundu basketbola turnīrā piedalījās 48 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!