Foto: LETA

Vairāku ārstu veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka Latvijas valstsvienības centra spēlētāja Zane Tamane pakāpeniski var atsākt treniņus, informē Latvijas Basketbola savienība.

Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips uzsver, ka spēlētājas atgriešanās ierindā netiks sasteigta un liela nozīme būs Tamanes pašsajūtai.

"Savainojumu Zane guva WNBA treniņnometnes sākumā un tā dēļ nenostiprinājās Fīniksas kluba sastāvā. Atgriezusies Latvijā viņa apstiprināja vēlmi palīdzēt izlasei, ja vien to ļaus veselības stāvoklis. Attieksmes ziņā Zane ir izcils paraugs jaunajām basketbolistēm un jaunajiem basketbolistiem, un no savas - valstsvienības vadības - puses būsim maksimāli piesardzīgi un saudzīgi," saka Nerips.

Nerips uzsver, ka tagad daudz kas būs atkarīgs no spēlētājas pašsajūtas. "Tas nozīmē, ka iesim uz priekšu maziem solīšiem, pirmajās nodarbībās ļaujot Zanei darboties individuāla režīmā. Paralēli viņa jau piedalās videoseansos, lai iegūtu priekšstatu par komandas sadarbībām un taktiskajām shēmām. Papildus lemsim par Zanes līdzdalību komandas izbraukumā uz pēdējo pārbaudes tunīru Kauņā, kur no trešdienas līdz piektdienai spēlēsim ar Lietuvas, Spānijas un Zviedrijas izlasēm."

Stambulas Fenerbahce sastāvā šogad Zane Tamane kļuva par Turcijas čempioni un bija viena no labākajām centra spēlētājām sieviešu Eirolīgā. Latvijas valstsvienības sastāvā Zane piedalījusies 116 spēlēs, būdama viena no komandas līderēm četros Eiropas čempionātos un Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!