Foto: LETA

Latvijas izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumu ar Turcijas sieviešu basketbola čempionāta vājāko komandu Samsunas "Canik", vēsta vietējie mediji.

Pirms sezonas "Canik" komandai bija daudzsološs sastāvs, tomēr to piemeklēja traģēdija un pēc spēles laikā piedzīvotas sirdstriekas mira tās galvenais treneris Mehmets Džans Eztirks.

Turpinājumā Samsunas basketbolistes Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā uzvarēja tikai vienā no sešiem mačiem, bet nacionālajā čempionātā viņas 18 mačos guvušas nieka trīs uzvaras un atrodas noslēdzošajā, 14.pozīcijā.

Zīmīgi, ka pirmoreiz spekulācijas par to, ka vienības finansiālas krīzes dēļ Babkina atstājusi sastāvu bija jau janvāra sākumā. Toreiz gan pēc kāda laika viņa atkal atgriezās laukumā.

Šajā sezonā Turcijas čempionātā Babkina 17 spēlēs vidēji iemetusi 13,5 punktus un izpildījusi 4,2 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā Samsunas komandu pārstāvēja cita latviete Zane Teilāne. Savukārt Babkina iepriekšējo sezonu noslēdza Pēčas "Pinkk 424" komandā, kļūstot par Ungārijas čempionāta bronzas ieguvēju.

"Canik" komanda pagājušajā Turcijas čempionāta regulārajā sezonā izcīnīja septīto vietu, bet pēc tam nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!