Foto: LETA
Negaidītu zaudējumu VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" komanda no Krievijas, kas izbraukumā ar 60:80 (11:12, 18:18, 14:23, 17:27) piekāpās citam Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit".

"Ņižņij Novgorod" komanda, kurā Bagatska palīgs ir latvietis Artūrs Štālbergs, turnīru bija sākusi ar desmit uzvarām pēc kārtas, bet tagad viens pēc otra piedzīvoti divi zaudējumi.

Trešās ceturtdaļas izskaņā "Zeņit" vienība guva 11 punktus pēc kārtas un panāca 13 punktu pārsvaru, bet vēlāk to pakāpeniski palielināja, tam sasniedzot 20 punktu atzīmi.

Bagatskis zaudējumā vainoja komandas vājo metienu realizācijas procentu. "Šī bija spēle, kurā tu vari aizsargāties, kā vien vēlies, taču uzvara noteikti neatnāks, ja nerealizēsi savus metienus."

Līgas kopvērtējuma pirmajā vietā ar 12 uzvarām 13 spēlēs atrodas Krievijas grands Maskavas CSKA, kam ar desmit panākumiem 11 mačos seko cita šīs valsts komanda Maskavas apgabala "Himki". "Ņižņij Novgorod" ar desmit uzvarām 12 cīņās ieņem stabilu trešo vietu.

"Zeņit" pašlaik ir sestā labākā komanda līgā, cīnoties ar septiņām uzvarām 12 spēlēs. Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" ar četriem panākumiem atrodas 13.pozīcijā.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!