Foto: LETA

Pēc sestās uzvaras sešās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis uzsvēra, ka viņa vadītajai komandai bija svarīgi pierādīt, ka viņi ir profesionāļi un cīnās līdz galam.

"Šodien mums vajadzēja izdarīt divas lietas - pirmkārt, ar attieksmi pret spēli, kurā mums nekas neizšķīrās, vajadzēja pierādīt, ka esam īsti profesionāļi. Otrkārt, uz pērnā Eiropas čempionāta finālturnīra notikumu fona bija svarīgi parādīt, ka komanda progresējusi – spēj pārvarēt sevi, godam izkļūt no sarežģītām situācijām. Ar abiem izaicinājumiem tikām godam galā, pierādot, ka cienām sevi, ieguldīto darbu, līdzjutējus un savu zemi. Basketbola nianses šoreiz bija otršķirīgas," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā izteicies Bagatskis.

Kā zināms, Latvijas vīriešu valstsvienība Eiropas 39.čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē Sibiu ar 82:70 (22:16, 37:37, 64:55) pārspēja Rumānijas izlasi. Latvijas komanda pirmo reizi uzvarēja visās kvalifikācijas turnīra spēlēs un finišēja ar absolūti labāko bilanci starp visām 26 kvalifikācijas turnīra dalībniecēm, garantējot vietu trešajā grozā finālturnīra grupu izlozē.

"Kā jau gaidījām, rumāņi bija ļoti labi noskaņojušies spēlei. Darbojās agresīvi, gan spēlētāji, gan līdzjutēji darīja visu, lai izsistu mūs no līdzsvara. Bija daudz fiziskās cīņas, arī nervozitātes," spēli raksturo treneris. "Tādam stilam bijām gatavi. Bija brīži, kad pretiniekus izdevās pārsteigt. Uzbrukumā speciāli lietojām īsās sadarbības, cenšoties izmantot rumāņu slikti kontrolēto agresivitāti. Aizsardzībā kaut kas izdevās labāk, kaut kas ne tik labi, bet kopumā kontrolējām spēli un sagaidījām savas izdevības."

Kā zināms, nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīra norises vieta pagaidām nav zināma - sākotnēji tiesības rīkot šo turnīru bija uzticētas Ukrainai, bet pēc nemieru sākuma tika nolemts to pārcelts uz citu valsti. Šobrīd uz čempionāta rīkošanu pretendē astoņas valstis, ieskaitot Latviju. Kur notiks "EuroBasket 2015", tiks paziņots 8.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!