Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase uzvarētajā pārbaudes spēlē pret Lielbritāniju pretiniekiem pasniegusi pārāk daudz dāvanu, uzskata vienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase trešajā pārbaudes spēlē pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sestdien izbraukumā ar rezultātu 77:73 (14:19, 20:16, 19:17, 24:21) uzvarēja Lielbritāniju.

"Slikti sākām, ļāvām pretiniekiem panākt pat desmit punktu pārsvaru un tad pakāpeniski ķērām viņus rokā. Otrajā puslaikā iniciatīva jau bija mūsu rokās, taču dāvinājām pretiniekiem iespējas, kuras viņi diezgan veiksmīgi izmantoja, saglabājot intrigu līdz pašām beigām. Pēdējās minūtes spēlējām ar diezgan mazu sastāvu un ar vairākām veiksmīgām darbībām ieguvām nelielu pārsvaru," Bagatska teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Jutām diezgan lielu spiedienu mūsu soda laukumā, ko samērā veiksmīgi izturējām, lai arī pretinieki meta par 13 soda metieniem vairāk. Spēlētāji joprojām pārāk bieži nepamatoti cenšas palīdzēt viens otram, sagādājot pretiniekiem iespējas izmantot mūsu kļūdas. Mūsu uzbrukums bija pārdomātāks, bumba labi kustējās, diemžēl nepratām aukstasinīgi izmantot pašu labi izveidotās iespējas. Nepiedodami daudz neprecīzu metienu no brīvām pozīcijām," izcēla treneris.

"Attaisnojās iepriekš plānotais variants, kad uzbrucēju pozīcijās vienlaikus laukumā bija Jānis Timma un Mareks Mejeris. Abi var spēlēt gan trešajā, gan ceturtajā pozīcijā, savstarpēji kompensējot trūkumus. Droši un veiksmīgi iesaistījās Ingus Jakovičs, paātrinot komandas spēli," piebilda Bagatskis. "Veselības problēmu dēļ šoreiz nespēlēja Kristaps Janičenoks un Žanis Peiners, laukumā neizgāja arī Andrejs Gražulis. Ceru, ka Janičenoks svētdien spēlēs. Centīsimies panākt, lai komandas spēlē nebūtu tādu svārstību, kādas piedzīvojām Igaunijā."

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Latvijas izlases sastāvā dalībai šajās spēlēs iekļauti Mareks Mejeris un Jānis Timma, kuri iepriekšējās vienības pārbaudes cīņās nepiedalījās. Komanda Lielbritānijā atrodas 13 spēlētāju sastāvā, mājās paliekot Dairim Bertānam un Aigaram Šķēlem, bet Kaspara Bērziņa pievienošanās valstsvienībai gaidāma jūlija beigās.

Pirms tam šonedēļ Latvijas izlase izbraukumā divreiz tikās ar Igauniju, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Jūlijā Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles arī ar Lietuvu, bet augusta sākumā Vācijā notiks Superkausa izcīņa, kurā bez mājiniekiem vēl piedalīsies arī Krievija un Izraēla.

Kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!