Foto: F64



Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis pirms gaidāmās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa spēles ar Zviedriju atzina, ka dažiem spēlētājiem ir traumas, taču Latvijas komanda spēlēs tajā pašā sastāvā kā iepriekšējos mačos.

"Spēlēsim tādā pašā sastāvā, kā aizvadījām iepriekšējos mačus, proti, no 13 basketbolistiem malā paliks Ingus Jakovičs. Dažiem spēlētājiem ir mikrotraumas, tomēr visi ir gatavi spēlēt un turpināt iesākto," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Bagatskis. " Trīs uzvaras, protams, iepriecināja, taču tā jau ir pagātne."

Kā zināms, pirmā apļa spēlē Zviedrijā Latvijas izlase mājiniekus pārspēja ar 62:50.

"Zviedrijas komandas spēles stilu labi iepazinām pirmajā mačā un lielus pārsteigumus no viņiem šodien negaidām," par gaidāmajiem pretiniekiem saka treneris. "Pēc zaudējuma mūsu komandai Zviedrijas izlasei bijis grūts izbraukums uz Rumāniju (zaudējums ar 72:77) un Slovākiju (uzvara ar 75:72), tomēr iespējas kvalificēties viņi saglabājuši un, protams, gribēs Rīgā tās nostiprināt. Lūleo mums uzvaru nodrošināja labā aizsardzība un cīņasspars. Rīgā gribam kvalitatīvi nospēlēt arī uzbrukumā, labāk izmantojot savas iespējas. Iepriekšējās spēlēs mums ļoti daudz palīdzēja līdzjutēju atbalsts. Ceru, skatītāji nāks talkā arī šodien."

Spēle trešdien, 20.augustā, notiks "Arēnā Rīga", sākums pl. 20:15.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs izbraukumā Slovākijā (24.augustā) un Rumānijā (27.augustā). Finālturnīram kvalificēsies septiņu grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!