Foto: F64

Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa nosaukta par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "American" konferences nedēļas labāko spēlētāju, vēsta latvietes pārstāvētā Dienvidfloridas Universitātes komanda "Bulls".

Aizvadītajā nedēļā Laksa četrās spēlēs vidēji iemeta 23,5 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 2,3 rezultatīvas piespēles. Latviete iemeta 48% metienu no spēles, tajā skaitā 58% tālmetienu.

Savā rezultatīvākajā spēlē Laksa iemeta deviņus tālmetienus, kas ir viņas karjeras rekords, bet kopumā guva 36 punktus, taču neglāba komandu no zaudējuma 66:76 "Notre Dame" Universitātei.

Trīs no četrām spēlēm Laksa aizvadīja "Gulf Coast Showcase" turnīra ietvaros, kur vidēji guva 25,7 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas. Vidēji mačā viņa iemeta 5,3 tālmetienus, tos grozā raidot ar 62% precizitāti, bet no spēles viņa realizēja 50% metienu.

NCAA karjeras laikā 21 gadus vecā Laksa astoņās spēlēs ir guvusi 30 un vairāk punktus, bet viņas rekords vienā mačā ir 38 punkti.

Laksa aizvada savu trešo sezonu NCAA. Iepriekšējā sezonā viņa vidēji mačā iemeta 19,2 punktus, kas bija trešais labākais sniegums līgā, un ASV Sieviešu basketbola treneru asociācijas (WBCA) vērtējumā tika iekļauta NCAA simboliskajā izlasē.

Tāpat iepriekšējā sezonā Laksa trīs reizes tika nosaukta par NCAA "American" konferences nedēļas labāko spēlētāju, bet "Bulls" komanda NCAA izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā.

Šovasar Laksa pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, kur vidēji spēlē guva 9,6 punktus un palīdzēja komandai izcīnīt sesto vietu un iegūt ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa izcīņu.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Laksa pārstāvēja Latvijas čempionvienību "TTT Rīga", kuras sastāvā vidēji spēlē guva 8,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!