Pirmdien, 2. maijā, plkst. 19:30 Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Nacionālā sieviešu valstsvienība basketbolā aizvadīs otro pārbaudes spēli pret Baltkreivijas izlasi.

Pirmajā parbaudes spēlē Latvijas izlasei plaši variējot ar sastāvu un ļaujot vairāk spēlēt meitenēm, kas vēl cīnās par vietu divpadsmitniekā braukšanai uz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Madridē, ar rezultātu 66:71 tika atzīts Baltkrievijas izlases pārākums.

Toreiz lielākās problēmas Latvijas izlasei sagādāja tikai 20 gadus vecā Baltkrievijas izlases spēlētāja Anastasiya Verameyenka, kura nospēlēto trīsdesmit minūšu laikā guva 18 punktus un izcīnīja deviņas atlecošās bumbas, no spēles aizmetot garām vien divus metienus un savācot lietderības koeficientu +27! Viņai piebalsoja Olga Masilionene, kura guva 13 punktus un Yelena Leuchanka ar 10 punktiem.

Latvijas izlases sastāvā Liene Jansone un Zane Tamane katra guva pa 12 punktiem, Anetei Jēkabsonei-Žogotai pievienojot vēl deviņus.

Spēle ar Baltkrievijas izlasi līdzjutējiem ir pēdējā iespēja vērot mūsu meitenes basketbola laukumā pirms došanās uz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kas norisināsies Madridē no 9. līdz 15. jūnijam.

Arī Tu vari pievienoties Latvijas izlases fanu pulkam Madridē un atbalstīt mūsu meitenes klātienē! Plašāka informācija pieejama www.basket.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!