Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas turnīra spēlē otrdien izcīnīja Latvijas klubs "VEF Rīga", kas savā laukumā ar 85:71 (19:15, 27:14, 24:22, 15:20) pieveica Ernesta Kalves pārstāvēto Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Ņevežis".

Foto galerija

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Dairis Bertāns, baltkrieva Artjoma Parahovska kontā 16 punkti, bet ar desmit punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Kaspars Bērziņš.

Tikmēr Kalve laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā guva 14 punktus, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem, vienu no diviem trīspunktu metieniem un bija precīzs visos trīs soda metienos. Tāpat latvietis izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja sīvā cīņā, tomēr nedaudz veiksmīgāks spēles sākums izdevās laukuma saimniekiem (19:15). Otro ceturtdaļu "VEF Rīga" basketbolisti sāka ar desmit pēc kārtas gūtiem punktiem, bet atlikušajā otrās ceturtdaļas laikā komandas apmainījās ar precīziem metieniem un puslaiks noslēdzās ar rezultātu 46:29 Latvijas kluba labā.

Trešajā trešdaļā laukumā notika sīva spēkošanās, jo "Ņevežis" visiem spēkiem centās atspēlēties, taču uz katru viesu komandas uzbrukumu "VEF Rīga" atbildēja ar precīzu metienu, neļaujot pretiniekiem pietuvoties. Spēles noslēdzošajās desmit minūtēs spēles ritējums nemainījās un "VEF Rīga" svinēja uzvaru ar 85:71.

BBL kopvērtējumā pēc šī mača "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 13 spēlēs nostabilizējās pirmajā pozīcijā, bet "Ņevežis" komanda ar deviņiem panākumiem 13 spēlēs atkāpās uz ceturto pozīciju.

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!