Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "EA7 Emporio Armani" trešdien sasniedza Itālijas A sērijas čempionāta finālu.

"EA7 Emporio Armani" pusfināla sērijas ceturtajā spēlē viesos ar 76:70 (25:16, 17:17, 15:21, 19:16) uzvarēja Brešas "Germani Basket" vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-1.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadītajās 12 minūtēs iemeta trīs punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no trim tālmetieniem, bet vienīgais viņa divpunktnieks lidoja grozam secen. Vēl Bertāna kontā trīs rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes.

Uzvarētāju sastāvā 24 punktus iemeta lietuvietis Mindaugs Kuzminsks.

Milānas vienība visu šo maču atradās vadībā, tā arī neļaujot pretiniekiem ne reizi izvirzīties priekšgalā.

Milānas klubs par Itālijas čempionu kļuvis 27 reizes, bet pēdējo reizi tas finālā spēlēja pirms diviem gadiem, kad izdevās triumfēt turnīrā.

Finālā "EA7 Emporio Armani" komandai pretī stāsies cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" vai pagājušās sezonas čempione Venēcijas "Umana Reyer". Šobrīd sērijā ar 2-1 vadībā ir Trento klubs, bet nākamais mačs notiks jau ceturtdien.

Jau ziņots, ka "EA7 Emporio Armani" ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October" vienību, bet Trento "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas".

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!