Foto: AFP/Scanpix

Turcijas augstākās basketbola līgas kluba "Fenerbahce Ulker" spēlētājs Nemanja Bjelica no Serbijas nosaukts par ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju, ceturtdien savā mājaslapā paziņoja līgas pārstāvji.

Pašlaik 27 gadus vecais Bjelica vidēji spēlē ULEB Eirolīgā guva 11,9 punktus, izcīnīja 8,6 atlēkušās bumbas, veica 1,9 rezultatīvas piespēles un 1,2 reizes pārtvēra pretinieku piespēles. Kopumā basketbolists tika pie 18,3 efektivitātes punktiem, kas ir labākais rezultāts starp visiem spēlētājiem komandās, kas kvalificējušās turnīra pusfināliem.

Tāpat Bjelica bija viens no galvenajiem pretendentiem uz sezonas labākā aizsarga nomināciju. 2,09 metrus garais serbs realizēja 24 tālmetienus. Tikai viens spēlētājs garāks par Bjelicu iemeta vairāk trīspunktu metienu nekā serbs.

Rezultatīvākā spēlētāja nomināciju saņēma latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētās "Ņizņij Novgorod" vienības, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, spēlētājs Teilors Ročestijs no ASV.

Par šīs sezonas labāko aizsardzības spēlētāju komandu treneru vērtējumā atzīts amerikānis Braiens Danstons no Grieķijas vienības Pireju "Olympiacos".

Vērtīgākā spēlētāja balsošanā piedalījās sporta žurnālisti un līdzjutēji.

Bjelica "Fenerbahce Ulker" rindās aizvada savu otro sezonu. Pirms tam basketbolists spēlējis Austrijā un savā dzimtenē Serbijā. Pēc tam Bjelica pievienojās Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) komandai Vitorijas "Laboral Kutxa", kuru šobrīd pārstāv latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

"Fenerbahce Ulker" kopā ar Krievijas komandu Maskavas CSKA, Pireju "Olympiacos" un Spānijas grandu Madrides "Real" kvalificējusies ULEB Eirolīgas pusfināliem jeb "Final Four" turnīram, kas sāksies jau piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!