Latvijas basketbola klubā "Valmiera" atgriezies pieredzējušais saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns, informē komandas preses dienests.

Gulbenietis Vidzemes komandas rindās spēlēs pēc gada pārtraukuma, ko pavadīja leģionāra gaitās Norvēģijas vienībā "Froya Basket".

185 cm garais saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns vairākas sezonas pavadījis BK "Valmiera" sastāvā, palīdzot valmieriešiem izcīnīt LBL bronzas medaļu 2012./2013. gada sezonā. Spēlējot Valmieras komandā Gabrāns allaž bijis viens no LBL produktīvākajiem piespēļu dalītājiem un bieži uzņēmies līdera lomu spēļu izšķirošajos brīžos, izdarot uzvaru nesošos metienus.

31 gadu vecais Gabrāns aizvadītajā sezonā spēlēja Norvēģijas čempionāta vienībā "Froya Basket", kurā 21 spēlē vidēji guva 9,8 punktus un izdarīja 4,4 rezultatīvas piespēles. Pieredzējušā gulbenieša piesaistīšana palīdzēs BK "Valmiera" komandai pastiprināt spēli no rezervistu soliņa.

"BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš par Raimonda Gabrāna atgriešanos sastāvā apgalvo: "Pieredzējušo saspēles vadītāju Raimondu Gabrānu piesaistījām kā otro saspēles vadītāju, jo mēs visi zinām, cik nozīmīga loma ir pieredzei, īpaši sezonas izšķirošajās spēlēs, ko Raimonds spilgti apliecināja sezonās, kad viņš pārstāvēja "BK Valmiera" kluba krāsas. Meistarībai līdzi nāk arī pieredze, pārstāvot gan vadošus Latvijas klubus, gan klubus ārvalstīs - Grieķijā, Kiprā un citās valstīs. Varu painformēt, ka pamata saspēles vadītājs, visticamāk, būs ārzemnieks un pie šī jautājuma aktīvi strādājam."

Tikmēr pats Gabrāns uzsvēra, ka Valmieras komandas komplektācija nākamai sezonai ir ļoti veiksmīga, kas bija viņa atgriešanās pamatā. "Esmu gandarīts un priecīgs pēc gada pārtraukuma atgriezties "Basketbola klubā Valmiera".  Tā kā vairākas sezonas esmu aizvadījis šajā klubā un pilsētā, esmu pārliecinājies, ka organizācija darīs visu iespējamo, lai cīnītos par augstām vietām gan LBL, gan BBL. Mums ir lielisks treneris, tiek pulcēti konkurētspējīgi spēlētāji, līdz ar to ir visi priekšnosacījumi veiksmīgai sezonai, atliek tikai to visu pierādīt laukumā. Ticu, ka mēs spēsim iepriecināt Valmieras basketbola līdzjutējus, kā arī tos, kas atbalsta un seko līdzi kluba gaitām," sacīja basketbolists.

Profesionālo karjeru Raimonds Gabrāns uzsāka dzimtās pilsētas Gulbenes vienībā "Buki", bet 2006. gadā pievienojās BK "Ventspils" sastāvam. 2008. gadā saspēles vadītājs uzsāka leģionāra gaitas Grieķijā, kur pārstāvēja "Egaleo BC" un "OFI Irakleio BC" vienības. 2010. gadā Gabrāns uz īsu laiku pievienojās "Liepājas Lauvas" komandai, bet sezonas gaitā pārcēlās uz "BK Valmiera", kur kļuva par vienu no komandas līderiem Ainara Zvirgzdiņa vadītajā komandā. 2011./2012. gada sezonu Gabrāns pavadīja Kiprā, kopā ar "Apollon" izcīnot nacionālā čempionāta sudraba medaļu. 2012./2013. gada sezonā gulbenietis atgriezās "BK Valmiera" sastāvā, kur pildīja pamata saspēles vadītāja funkcijas, palīdzot valmieriešiem izcīnīt LBL bronzu. Pēc vēl vienas Gaujas krastos pavadītas sezonas Gabrāns devās uz Norvēģiju.

Raimonds Gabrāns "BK Valmiera" krāsas pārstāvējis trīs sezonas kopā LBL un BBL turnīros laukumā izejot 134 spēlēs, kurās vidēji gūti 9,9 punkti, izcīnītas 3 atlēkušās bumbas, izdarīta 4,1 rezultatīva piespēle un pārtvertas 1,3 bumbas.

2015./2016. gada sezonai "BK Valmiera" ir līgumi ar sekojošiem spēlētājiem: Raimonds Gabrāns, Jānis Kaufmanis, Aigars Šķēle, Haralds Kārlis, Mārtiņš Vīņauds, Ervīns Jonāts, Viktors Iļjins un Dāvis Rozītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!