Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ basketbola kluba "Valmiera" un Valmieras Bērnu sporta skolas spēlētāji, 15 gadus jaunais Rinalds Mālmanis un 16 gadus jaunais Rolands Šmits, devās uz saviem jaunajiem klubiem Spānijā – Mālmanis uz Vitorijas "Caja Laboral", savukārt, Šmits uz Madrides "Fuelanbrada", informē kluba preses dienests.

"Man ir liels gandarījums, ka divi "BK Valmiera"" un VBSS audzēkņi ir ļoti augstu novērtēti un dodas pilnveidot sevi uz šī brīža Eiropas basketbola valsti numur viens – Spāniju," saka "BK Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Nopietni izvērtējām katru sistēmu, kur attiecīgajiem spēlētājiem turpināt savu sportista karjeru, jo alternatīvas bija vairākas, taču gala rezultātā, sadarbojoties spēlētāju vecākiem, aģentam un klubam, par optimālāko variantu, tai skaitā arī attiecībā uz izglītības jautājumiem, spēlētāju ilgtermiņa izaugsmes kontekstā, tika atzīti tieši Vitorijas "Caja Laboral" un Madrides "Fuenlabrada".

"Protams, skatoties no kluba pozīcijām, nākas secināt, ka tuvākajā vai tālākajā nākotnē mums nākas zaudēt potenciālos komandas līderus, taču katram spēlētājam ir īstais brīdis, kad izdarīt pagriezienu savā sportista karjerā un tas ir ļoti individuāli – kāds to sper 18 vai 21 gada vecumā, kāds – 15 vai 16 gados. Jautājums tikai, cik gatavs un kāda ir attiecīgā spēlētāja kapacitāte šo soļu speršanai. Mūsu kluba stratēģija ir audzināt jaunos spēlētājus un dot viņiem iespēju – un atļaušos teikt – "nenogulēt" īsto momentu, kad attiecīgajam spēlētājam ir jākāpj pakāpiens augšup viņa sportiskajā karjerā," uzsver Bērziņš.

205 cm garais Rinalds Mālmanis dzimis 1996. gadā Rūjienā. Pagājušajā sezonā Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (SLJBL) bijis viens no Valmieras U-15 un U-16 komandas līderiem; ar Valmieras U15 komandu izcīnījis čempiona titulu savā grupā, ticis atzīts par finālturnīru vērtīgāko spēlētāju. SLJBL guvis vidēji 15,9 punktus spēlē. Šovasar startējis Latvijas U-16 kadetu izlases sastāvā Eiropas čempionātā Čehijā.

204 cm garais Rolands Šmits dzimis 1995.gadā Valmierā. Pagājušajā sezonā Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (SLJBL) bijis viens no Valmieras U-16 komandas līderiem un ar Valmieras U16 komandu izcīnījis vicečempiona titulu savā grupā. SLJBL guvis vidēji 18,9 punktus spēlē. Šovasar startējis Latvijas U16 kadetu izlases sastāvā Eiropas čempionātā un bijis pārliecinošs līderis vidēji spēlējot 25 minūtes, gūstot 10 punktus un izcīnot 8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!