Turpinot sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, BK "Ventspils" panākuši vienošanos ar 27 gadus veco, 2.07 m garo un Latvijā jau spēlējušo lietuviešu basketbolistu Edgaru Zeļoni. Līgums ar viņu noslēgts uz vienu gadu, informē kluba preses dienests.

BK "Ventspils" jaunieguvums Edgaru Zeļonis Latvijas basketbola līgā spēlēja pavisam nesen – 2014./2015. gada sezonā viņš pārstāvēja "Liepāja/Triobet" un vienību un bija viens no komandas līderiem. Togad aizvadot 41 spēli, Zeļonis ik mačā atzīmējās ar 10,9 gūtajiem punktiem un izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, kas bija otrais labākais rādītājs komandā.

Aizvadītajā sezonā Zeļonis pārstāvēja Utenas "Juventus", ar kuru kopā izcīnīja ceturto vietu. Bronzas finālā "Juventus" sērijā līdz trīs uzvarām ar 0-3 zaudēja "Lietuvos rytas". Visā sezonā Zeļonim 43 spēles, vidēji ik mačā viņš guvis 11,6 punktus, izcīnījis 4,5 atlēkušās bumbas un izdarījis 1,5 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā "Juventus" spēlēja arī FIBA Eiropas kausa izcīņā un līdzīgi kā BK "Ventspils" savu dalību tajā beidza pēc pirmās "play off" kārtas. Šajā turnīrā Zeļonis vidēji mačā guva 12,9 punktus un izcīnīja 5.7 atlēkušās bumbas, esot labākais komandā.

Vēl karjeras laikā Zeļonis pārstāvējis Ukrainas "Khimik", Prieņu "Vytautas" un Atiravas "Barsy".

2010. gadā kopā ar Lietuvas U20 izlasi viņš izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā. Šajā čempionātā Zeļonim spēlē vidēji 6,1 punkts un 3,0 izcīnītās atlēkušās bumbas.

Parakstot līgumu ar Zeļoni, BK Ventspils ir līgumi vēl ar sekojošiem spēlētājiem: Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli un Tomu Leimani. Joprojām savu gala vārdu attiecībā uz nākamo sezonu nav pateicis Villijs Dīns. Viņam savs lēmums jāpaziņo tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!