Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" noslēdzis viena gada līgumu ar 22 gadus veco, 208 cm garo un 118 kg smago amerikāņu centra spēlētāju Kristoferu Feiberu, informē klubs.

Feibers 2012.gadā pabeidzis "DePaul" universitāti un uzsācis profesionāļa gaitas Urugvajā, tad nonācis Ukrainas klubā "MBK Mykolaiv", kuru vada Latvijas treneris Agris Galvanovskis. Ukrainas līgā viņš vidēji spēlē laukumā pavadījis 25 minūtes, guvis 12 punktus un izcīnījis astoņas atlecošās bumbas.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Mēs visu laiku meklējam īpašas situācijas un īpašus spēlētājus. Tie ir spēlētāji, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nav pamanīti, bet ir pietiekams talanta daudzums un galvenais - vēlme strādāt. Tas ir gana riskants pasākums - atsijāt "graudus no pelavām" situācijā, kad to jau kāds ir izdarījis. Komandu komplektējam līdzīgi kā pagājušajā gadā, liekot visu kopā pa gabaliņam pēc spēlētāja prasmēm un arī "cilvēciskajām" īpašībām, tā, lai būtu komanda, kurā ikkatrs būtu par ikvienu gan laukumā, gan arī ārpus basketbola sānu un gala līnijām. Nav tā, ka vienmēr trāpām ar 100% precizitāti, tomēr mums tas ir izdevies pietiekami labi. Kristofers ir fiziski spēcīgs spēlētājs ar pietiekami labām dotībām spēlēt groza tuvumā, kā arī uzbrukt no distances. Ceram uz viņa prasmēm tikt pie atlecošajām bumbām. Sportists, kopā ar otru BK "Ventspils" viesstrādnieku Lorenco Viljamsu, ieradīsies Ventspilī jau šonedēļ. Iespējams, ka tuvākajā laikā komandai pievienosies vēl viens spēlētājs, pēc kura varēsim uzskatīt, ka būsim nokomplektējuši BK "Ventspils" 2013./2014. gada sezonas modeli. Pašlaik plānojam pārbaudes spēles, kuru laikā tad vērtēsim vai mums nepieciešami uzlabojumi, vai arī varam iesākt šo sezonu ar to, kas mums jau ir."

Šobrīd BK "Ventspils" aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. Komandas rīcībā šobrīd ir Akselis Vairogs, Sandis Valters, Mārtiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Dāvis Lejasmeiers, Jānis Timma, jaunpienācēji Māris Gulbis, Lorenco Viljamss un Kristofers Feibers. Par vietu pamatsastāvā cīnīsies Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Iļja Gromovs. Kopā ar komandu trenējas arī Artjoms Butjankovs. Ronalds Zaķis, kā arī Jānis Timma kopā ar Latvijas valstsvienību turpina gatavies Eiropas čempionātam basketbolā, kurš no 4. septembra norisināsies Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!