Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" piektdien Lietuvas pilsētā Panevēžā izcīnīja uzvaru Raimunda Sargūna piemiņas turnīra mačā par trešo vietu.

Ventspilnieki ar rezultātu 81:80 (11:25, 23:25, 19:15, 28:15) pārspēja latvieša Roberta Stumbra pārstāvēto Ķēdaiņu "Nevežis" vienību, kas pērnajā sezonā Lietuvas čempionātā bija priekšpēdējā desmit komandu konkurencē. Ventspils komanda mača gaitā nonāca iedzinējos ar 20 punktiem, vadību iegūstot vien pašās pamatlaika beigās.

Kurzemniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu, deviņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm bija amerikānis Bleiks Hamiltons, 16 punkti un septiņas bumbas zem groziem lietuvietim Juļam Jucikam, bet 15 punkti, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles ASV basketbolistam Emanuēlam Ubillam. Ķēdaiņu vienībā 16 punkti Gabrielam Maldūnam, bet 15 punktus iemeta latvietis Stumbris. Ventspilnieki pirmssezonā uzvarējuši trijās no septiņām pārbaudes spēlēm.

Uzvaru šajā turnīrā izcīnīja Artūra Štālberga trenētā Lietuvas vicečempione Panevēžas "Lietkabelis", kurai starpsezonā pievienojās arī Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners. Finālā "Lietkabelis" ar rezultātu 85:55 (15:11, 27:9, 22:15, 21:20) sagrāva Alītas "Dzūkija", kas pirms tam pusfinālā uzvarēja ventspilniekus.

Peiners savā otrajā mačā jaunā kluba rindās guva deviņus punktus.
Kā vēstīts turnīra pirmajā mačā "Ventspils" ar rezultātu 71:78 piekāpās Alītas "Dzūkija", kas pērn Lietuvas čempionātā bija vien astotajā vietā. Tikmēr "Nevežis" vienību otrajā pusfināla mačā ar 73:79 zaudēja "Lietkabelis" basketbolistiem.

Pirms jaunās sezonas "Ventspils" galvenā trenera amatā atgriezies Roberts Štelmahers, nomainot Kārli Muižnieku, kurš šajā postenī bija iepriekšējās divas sezonas. Viņam nākamajā sezonā asistēs basketbolista karjeru noslēgušais Akselis Vairogs un Gints Fogels.

"Ventspils" šī gada LBL finālsērijā negaidīti pārliecinoši ar 0-4 piekāpās "VEF Rīga" komandai, kamēr FIBA Čempionu līgā nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Nākamā sezona varētu sākties septembra beigās, tomēr pagaidām vēl nav zināmas visas komandas, kas piedalīsies "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!